nr.1 foodmagazine

3x rode wijn voor bij comfortfood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In de winter eten wij het liefst echt comfortfood als stoofvlees of een goedgevulde soep. En wat drinken we daar dan bij? Een lekker glaasje rode wijn! Daarom: 3x wijn die past bij klassiek comfortfood, maar ook voor bij wild en wijn voor in én bij risotto! 

Zacht & vol

Wij krijgen direct zin om lekkere stoof te maken, daarna het bos in te gaan en bij terugkomst buiten of binnen een vuurtje te stoken en deze wijn te drinken. Zoek je een zachte en toch krachtige rode (borrel)wijn, dan is deze rode Douro dé perfecte match. Je proeft rijpe kersen, een tikje laurier en zwarte bessen en ook nog iets van braam. Smaakt ook super bij fijne hertenbiefstuk met rode-wijnjus en romige puree. Je koopt Altano Douro Reserva, Portugal bij Gall & Gall  – € 10,99. 

hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious

ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen

Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.
Als winters dessert bak je deze heerlijke amandelbessentaartjes.

>> naar het recept 

Bitter & zoet

In de hak van Italië vind je de negroamaro, een druif met dikke schil die goed bestand is tegen de vaak verzengende hitte. Negro betekent zwart en amaro bitter. Wijnen van deze druif hebben dan ook een diepe, donkere kleur en naast een zwoele, rijpe en iets zoete smaak ook een aangenaam bittertje. Deze A Mano heeft ook wat zoete kruidigheid en rijp zwart fruit. Wij schenken ‘m graag bij risotto of polenta met paddenstoelen of bij papperdelle met eend of hazenpeper. Je koopt A Mano Negroamaro, Italië bij Gall & Gall – € 6,99

polentaoesterzwammen-deliciousmagazine

polenta met oregano, paddenstoelen en pancetta

Vandaag gaan we voor polenta met oregano, paddenstoelen en pancetta. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met eigen twist.

>> naar het recept 

Krachtig & robuust

In de wijnstreek Madiran in zuidwest-Frankrijk zorgt de tannat-druif voor krachtige en robuuste wijn. Deze tour Bouscasse is nét even anders. Ronder en lichter, maar wel met veel power. Precies wat je wilt nu! De smaak is vol en krachtige met zogenaamde ‘ingepakte’ tannines. Tannines zorgen voor kracht en structuur, maar kunnen soms wat ruw aanvoelen. Deze zijn als het ware omwikkeld met dons. Wij ontdekken rijp rood en zwart fruit samen met specerijen. Schenk bij eend, ree en boeuf bourguignon. Je koopt Alain Brumont Tour Bouscasse, Frankrijk bij Gall & Gall € 16,59

parmentier met eend-delicious

parmentier met eend

Geen snel gerecht, maar de eendenstoof en puree voor deze parmentier kun je voorbereiden op een rustig moment en apart bewaren in de koelkast. De parmentier heeft een heerlijke volle smaak en natuurlijk zo’n mooi vorkpatroon in de pureelaag.

>> naar het recept 

hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious