Inspiratie voor jouw kerstdessert

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar een geweldige afsluiter van je kerstdiner? Wij geven je tien van onze favoriete kersttoetjes: van meringue, tot crumble en klassieke griesmeelpudding met bramensaus. 

Wil je echt indruk maken? Maak dan een van deze prachtige showstop taarten!

meringue met bramen en citroenverbenaroom

Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken! Ook heel lekker: frambozenmeringues.

>> naar het recept

cobbler met honingkaramelperen

Zacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.
Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.

>> naar het recept 

griesmeelpudding met bramensaus-delicious

griesmeelpudding met bramensaus

Pudding op basis van melk en griesmeel laat zich heel makkelijk storten. Je kunt hiervoor elke vorm gebruiken. Spoel ze altijd vooraf om met koud water, dan gaat het lossen heel eenvoudig.

>> naar het recept

feesttaart stoofpeer - delicious

feesttaart met stoofperen-cranberrytaart met frangipane

Twee lagen knapperig bladerdeeg met een rijke vulling van amandelfrangipane, fris-zure stoofpeertjes en cranberrycompote: is dat geen mooie kerstgedachte?

>> naar het recept

geitenkwarktaart - delicious

kwarktaart met karamelrabarber en vijgen

Als je een feestelijk diner organiseert doet deze geitenkwarktaart met karamelrabarber en -vijgen het supergoed als showstopper. Een lust voor het oog én de maag! Vijgen, rabarber en karamel… Werkelijk waar een hemelse combinatie.
Maak je liever een andere kwarktaart? Ga dan voor deze met chocolade en hazelnoten.

>> naar het recept

crumble-brioche-delicious

crumble-brioche met appels en bessen

Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?

>> naar het recept

Zachte chocoladecakejes-delliciousZachte chocoladecakejes-dellicious

zachte chocoladecakejes en cocotte

Chocolade is en blijft 1 van onze favorieten. Vandaar ook dat we een hele Foodiefile vol hebben geschreven over dit donkerbruine ‘goud’. Het liefst eten we het puur, maar ook in een dessert doet het niet onder voor een ander ingrediënt. Als dit dessert ook nog eens warm en op z’n Frans is, zijn wij niet meer te houden! Geniet je mee?

>> naar het recept

panna cotta van witte chocolade-delicious

panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom

Dit dessert is de kerst op de taart, het moment waar iedereen naar uitkijkt! Heerlijke panna cotta van witte chocolade kokos en witte chocolade. Wat wil je nog meer?

>> naar het recept

tiramisutaart-delicious

tiramisutaart

De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!

>> naar het recept

tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur delicious.

tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur

Probeer deze heerlijke warme tarte tartin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!

>> naar het recept

geitenkwarktaart - delicious