nr.1 foodmagazine

Dé ultieme kaastafel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze feest-kaastafel voor lunch of borrel is voor 15 gasten, voor minder mensen maak je kleinere hoeveelheden óf minder gerechten. Schenk er perfect passende wijn bij of zelfgemaakte, lichtbittere vermout, sprankelende appelcider met een vleugje kaneel en kruidnagel & say cheese!

crostini toastjes - delicious

crostini met Franse kaas & geroosterde druiven

Knapperige crostini met délice de bourgogne, zoete geroosterde druiven en amandelen. En een lekkere wijntip voor erbij: jonge frisse riesling uit de Elzas of Duitsland, chardonnay uit Macon.
Nog twee van die heerlijke crostini's: met salamiboter en spinazie of tuinboonpuree en pecorino.

>> naar het recept 

citroen-appelchutney - delicious

citroen-appelchutney

Heerlijk bij een stukje kaas op de borrelplank. Of serveer het bij deze gegrilde rookworst met boerenkool en chutney.

>> naar het recept

briochekrans met rozemarijn en vacherin mont d’or

Niks gaat boven zelfgebakken brioche: zo zacht en smaakvol. Met deze prachtige briochekrans gaan we zelfs nog een stapje verder, want we serveren 'm met saffraan, rozemarijn en heerlijke gesmolten kaas. Gaat perfect samen met een Franse chardonnay en een citroen-appelchutney.
Liever zoete brioche? Serveer het dan met warme aardbeien en honingricotta of maak een crumble-brioche met appels en bessen.

>> naar het recept

grissini met blauwe kaas

Variaties: laat de gorgonzola en parmezaan weg en vervang ze door twee el sesamzaad en maanzaad. Of probeer een variatie met oregano en chilivlokken. Drink bij de heerlijke grissini een glaasje sparkling shiraz of riesling.
Heel lekker op deze borrelplank met rauwe ham, droge worst en kaas.

>> naar het recept

gekaramelliseerde stoofperen

Deze overheerlijke stoofpeertjes zijn het allerlekkerst met een glaasje ruby port en stukjes olde remeker. Meer weten over stoofpeertjes en hoe je ze kan klaarmaken? Lees alles over dit heerlijke peertje in ons grote stoofperendossier.

>> naar het recept 

toastje burrata, olijfolie en geroosterde amandelen

Supermakkelijk en snel, maar oh zo lekker! Wijntip: vol zacht Italiaans wit uit Puglia, Franse pinot blanc of Duitse weissburgunder.
We love burrata! Probeer ook deze burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes.

>> naar het recept 

ricottataart met groene kruiden en olijven

De hartige variant van cheesecake! Wijntip: sauvignon blanc uit een koel klimaat, droge Duitse en Oostenrijkse riesling en Italiaanse friuli. En toe: ricotta-perentorta!

>> naar het recept

crepe met epoisses en appel-venkelkaramel - delicious

crêpes met époisses en appel-venkelkaramel

We love sweet & salty. De zoute kaas gaat perfect samen met de warme karamel. En dat samen verpakt in een crêpe-pakketje. Heerlijk met een glaasje eau de vie.
Nog zo'n feestelijk nagerecht: crêpe suzette-taart!

>> naar het recept 

confit de rosé

Je kunt dit ook met rode wijn maken. Gebruik dan meer sinaasappel (en/of mandarijn) en laat ook 3 kruidnagels en een kaneelstokje meetrekken. Lekker op deze borrelplank met rauwe ham en kaas.

>> naar het recept 

chili-jam

Deze sweet & spicy chili-jam smaakt goed bij kaas, zoals manchego, pecorino of deze ricottataart. Bovendien is het goed voor te bereiden: op een koele, donkere plaats blijft de jam zeker 3 maanden goed.

>> naar het recept 

vruchtensalami

vijgenrol met dadels, abrikozen en pistache

Deze vruchtensalami gaat perfect samen met een stukje pikante kaas en een glaasje port, bijvoorbeeld een 10 years old tawny of Italiaanse vin santo.
Nog zo'n lekkere rol met vijgen, walnoten en rode wijn.

>> naar het recept 

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

kaastafel - delicious