nr.1 foodmagazine

8x hoofdgerechten voor kerst

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij klassieke kersthoofdgerechten denk je misschien aan groot vlees of zacht gegaard stoofvlees, maar serveer ook eens hele vis of een rijk gerecht met groente in de hoofdrol. Even indrukwekkend en minstens net zo lekker! Wat dacht je van een hele gevulde pompoen of heb je je zinnen op wild gezet? 

Geen hoofdgerecht zonder bijgerechten. Wij hebben onze favoriete gratins, salades en purees op een rijtje gezet!

Vis

gebakken zalmforel met macadamiaboter - delicious

gebakken zalm met peterselie-macadamiaboter

De boter met grof gehakte macadamia’s en peterselie geeft de zalm een heerlijk knapperig en kruidig korstje.
Nog zo'n lekker snel zalmrecept: sesamzalm met honing-paksoi.

>> naar het recept

hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes - delicious

Hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes

Superlekker, feestelijk en simpel. De oven doet het meeste werk. In plaats van mulfilets zijn verse makreelfilets ook heerlijk. Je herkent ze aan de zebrastrepen op de huid.
En toe: tarte tatin met kersen en kokos.

>> naar het recept 

Vega

pompoen met pesto-rijstvulling - delicious

pompoen met pesto-rijstvulling

Zo snel en verbluffend eenvoudig hebben we gerechten met deze stergroente nog niet gezien: gewoon halve pompoenen roosteren, vulling erop en afbakken in de oven! En dat kan dan ook nog de dag van tevoren.*
En de overgebleven pompoenpitten? Die gebruik je als crunchy topping op deze spaghetti met artisjok en gorgonzola.

>> naar het recept

tarte tatin van rodekool met appel-tahinisaus

Als je kool langzaam in dikke plakken stooft, krijgt-ie een stevige bite, een vollere smaak en blijft toch sappig. Toch vlees erin? Bestrooi de tarte tatin met gebakken spekjes of serranoham.
Ook feestelijk vegan: rodekool steaks.

>> naar het recept 

Vlees

appel-kaneelrollade

Van delicious.friend Janneke Philippi krijgen we elke maand de heerlijkste recepten. Vandaag 1 favoriet uit het decembernummer van vorig jaar: appel-kaneelrollade. Combineer ‘m met een salade van peer en chorizokaantjes en jouw menu staat als een huis.

>> naar het recept 

kip-delicious

hele kip met citroen-tijmrub

Eke : ‘Uit de kip smelt altijd wat vet, bij de ene kip meer dan bij de andere. Dit ‘gezonde’ vet kun je goed gebruiken om aardappels of groenten direct mee te bakken. Je wilt nooit meer anders!’

>> naar het recept 

Wild

gebraden hazenrug met pancetta, saliejus en knolselderij | delicious

gebraden hazenrug met pancetta, saliejus en knolselderij

Tijdens kerst geniet je van de heerlijke, karakteristieke wildsmaak van hert, konijn, wildzwijn en haas in een makkelijk te maken bourgondische wildmenu.

>> naar het recept

hert met pistache-pangrattato en peterselie-knoflookolie

Probeer deze onweerstaanbare favoriet met hertenbiefstuk en peterselie knoflookolie. Perfect als je iets te vieren hebt maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken. 

>> naar het recept 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.