nr.1 foodmagazine

8x inspiratie voor een lactosevrij kerstdiner

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Krijg je vrienden en familie over de vloer die lactose-intolerant zijn of eet je zelf geen zuivel? Wij geven je 8 heerlijke lactosevrije gerechten voor kerst. En we beloven dat niemand aan tafel dat scheutje room of klontje boter zal missen! 

Meer inspiratie? Wij hebben ook een vegan kerstmenu.

Voorgerechten

tartaar van sint-jacobsschelpen delicious.

tartaar van coquilles met pata negra & citroenolie

Sint-jakobsschelpen = zoet, pata negra = zout, citroenolie = fris, lavas = kruidig… en dat allemaal in een handomdraai op tafel!

Meer weten over schaal- en schelpdieren? Ontdek hier meer over de verschillende soorten in Nederland!

>> naar het recept

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. Proef het bittertje in de witlof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.

>> naar het recept

Hoofdgerechten

gepekelde kalkoen - delicious

gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs

Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.

>> naar het recept

hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes - delicious

Hollandse mul met dragonspekjes en rode tijm-aardappeltjes

Superlekker, feestelijk en simpel. De oven doet het meeste werk. In plaats van mulfilets zijn verse makreelfilets ook heerlijk. Je herkent ze aan de zebrastrepen op de huid.
En toe: tarte tatin met kersen en kokos.

>> naar het recept

Bijgerechten

zoete-aardappelpuree met een crunchy kikkererwtentopping

Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Wij laten zien dat koken zonder vlees of vis heel uitdagend kan zijn. Ga voor contrast: de zachte structuur van puree naast knapperige aardse kikkererwten.
Ook heel lekker met zoete aardappel: soep met gebakken uien.

>> naar het recept

geroosterde curry spitskool | delicious

geroosterde curry-spitskool

Wie denkt dat je currypasta alleen voor curry kunt gebruiken, heeft het mis! Wij maken geroosterde curry-spitskool, perfect voor de foodie die van spicy eten houdt. Lekker romig door de kokos, maar ook fris door een hintje limoen.

>> naar het recept

Nagerechten

cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet - delicious

cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet

Ongelooflijk dat je van kikkererwtenwater zo’n mooie meringue kunt maken! Het brosse deeg combineren we met een zoetzure vulling. Een tikje bitter naast de romige meringue maakt dit een fantastische afsluiting van je vegan feestdiner.
Of maak vegan chocomousse.

>> naar het recept

lambrusco-zablagione met kardemom en blauw fruit - delicious

lambrusco-zabaglione met kardemom en blauw fruit

Binnen een kwartier zet je iets op tafel om je vingers bij af te likken. Extra lekker: schep nog een bol notenroomijs of vanilleroomijs bij de zabaglione.

>> naar het recept

witlof met romescosaus en geroosterde hazelnoot