nr.1 foodmagazine

6x tartare nieuwe stijl

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidooier in het midden. Culinair redacteur Merijn Tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt heerlijke tartare nieuwe stijl! Bijvoorbeeld van aardappel, biet, vis, ei, krab en zelfs buikspek!

tartare van krab en mais met mole & koriander - delicious

tartare van krab en maïs met mole en koriander

Tartare nieuwe stijl, en dan op z’n Mexicaans: fris, pittig en kruidig. Of ga jij liever voor de andere kant van de wereld: steak tartare op z'n Aziatisch.

>> naar het recept 

tartare van aardapel, kappertjeszout, tabasco, sjalot - delicious

tartare van aardappel, kappertjeszout en cornichons

Tartare is een feest van structuur & smaak: je kunt er alles in doen! Er hoeft niet eens vlees of vis in te zetten. Neem deze heerlijke tartare van aardappel of probeer eens tartare van biet met appel en radicchio.

>> naar het recept 

tartare van biet, karwij, appel en radicchio

De klassieke steak tartare kent iedereen. Fijngesneden vlees met kruiden, augurkjes en een eidoor in het midden. Culinair redacteur Merijn tol gooit ’t over een heel andere boeg en bouwt deze heerlijke tartare van bietjes!
Ook heel lekker: steak tartare tonnato met kruidenboter.

>> naar het recept

tartare van witvis citroenolie, tijm, hazelnoot - delicious

tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak

Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.

>> naar het recept 

tartare van buikspek misoboter sinaasappel gember - delicious

tartare van buikspek met misoboter, sinaasappel en gember

Deze Japanse variant van de klassieke tartare is een explosie van smaak. Nog zo’n lekkere Aziatische variant: steak tartare met gember en sesamolie.

>> naar het recept

tarte van ei knoflook pancetta - delicious

tartare van ei met pangrattato, kappertjes en puree

Een eitje is zo simpel, maar je kunt blijven variëren met ingrediënten. Tartare is dus ook perfect om creatief met restjes te koken.
Deze ingredienten heb je waarschijnlijk niet over... maar deze tartare met sint-jakobsschelpen en pata negra is ook heel lekker!

>> naar het recept

tartare van buikspek misoboter sinaasappel gember - delicious