nr.1 foodmagazine

9x de lekkerste recepten met zoete aardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een van onze favorieten: zoete aardappel. Vooral bekend als bijgerecht: gevuld, gepoft of gefrituurd.  Maar je kan er zoveel meer mee! Daarom: 9x onze allerlekkerste recepten.

Nog zo’n favoriet: 6x de lekkerste pompoenrecepten.

pizza hawaï met ‘ham’ van zoete aardappel

pizza hawaï met ‘ham’ van zoete aardappel

Zin in een pizza hawaï, maar dan vegetarisch? Vervang de ham door zoete aardappel. Met alleen groenten en fruit op je pizza krijg je nét zo’n rijke smaak.
Liever de pizzabodem from scratch? Volg dan hier de tips van pizzachef Silvio Cicchi.

>> naar het recept

zoete aardappel met spinazie en mierikswortel | delicious

zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!

>> naar het recept

zoete-aardappel-wortelsoep - delicious

zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie

Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Proef in deze soep de pit van gember, sereh en limoen en ook het aardse van zoete aardappel en wortel. 

>> naar het recept

cajunvis-delicious

cajunvis met zoete-aardappelfriet

Pittige cajun-vis, crunchy zoete aardappelfriet, aioli en je favoriete blondbier. We kunnen ons geen betere start van het weekend wensen.

>> naar het recept

gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas - delicious

gevulde zoete aardappel met pancetta & oude kaas

Aardappelliefhebbers opgelet! Wij zetten jullie lievelings zo lekker in dat je hem bijna niet meer herkent. Behalve dan die overheerlijke smeuïge smaak… Die blijft.

>> naar het recept

zoete-aardappelpuree met makreel

De combi makreel uit de oven met zoete-aardappelpuree is een gouden greep. Begin met het koken van de zoete aardappels en het maken van de pittige jalapeno-komkommersalsa en dan pas rooster je de makreel. Makreel is een supermakkelijk visje: 5 minuten in een heel hete oven, meer is niet nodig.




Lekker hierbij: stamppot met zoete aardappel en venkeljus
Makreel is ook prima vis om te roken!

>> naar het recept

zoete-aardappelquiche - delicious

zoete-aardappeltaart met yoghurt, parmezaan en salie

Tip uit de keuken van Janneke: variëren met deze zoete aardappeltaart? Vervang de helft van de aardappel door pompoen, wortel en/of pastinaak.

>> naar het recept

zoete aardappelchips met kruidig gehakt | delicious

zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa

Als je aan zoete aardappel denkt, denk je al snel aan sweet-potato fries. Deze zoete-aardappelchips is nét zo lekker! Voeg daar frisse tomatensalsa, romige avocado, kruidig gehakt en verse padrón bij en je hebt een heerlijke variatie op nacho’s.

>> naar het recept

hutspot zoete aardappel venkeljus - delicious

hutspot met zoete aardappel en venkeljus

Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroenten nemen om stamppot op te leuken. Deze hutspot krijgt een zoete twist door de zoete aardappels en ’n kuiltje venkeljus. Zeker het proberen waard!

>> naar het recept

hutspot zoete aardappel venkeljus - delicious