nr.1 foodmagazine

5x onze favoriete spareribs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk gemarineerd vlees dat van het bot valt, gedipt in een bijpassende saus: spareribs. Daar kun je ons voor wakker maken. Dit zijn vijf van onze favoriete spareribrecepten. En je weet het.. mes en vork zijn verboden! 

Wil je een keertje iets anders proberen dan spareribs? Ga dan voor deze Vlaamse shortribs.

Spareribs - delicious

spareribs met appel-honingsaus

Zelf spareribs maken is natuurlijk het allerlekkerst! En.. als we spareribs eten is bestek verboden! Dit supermalse vlees met rokerig-zoete korst eet je met je handen.
Maak ook eens deze Spaanse spareribs!

>> naar het recept

ierse spare ribs met whiskymarinade

ierse spareribs met whiskymarinade

Netflix-avond? Mocht je verslingerd zijn aan het nieuwe seizoen van House of Cards, dan weten wij hoe je ze in stijl kijkt. Met een flink bord sticky spare ribs van Freddy’s op schoot. Deze ribs zijn natuurlijk niet echt van Freddy, maar wel reuze smaakvol doordat de smaak van de whisky zich diep concentreert in het vlees.

>> naar het recept

spaanse spareribs met sherry

Sherry, saffraan en gerookt paprikapoeder zijn niet genoeg om deze spareribs onze favoriet te maken. Daarom krijgen de ribben na het bakken een opkikker van munt, peterselie, komijn en amandelen. Je gaart de ribben low & slow in een oven van 120º waardoor het vlees heerlijk mals wordt.

>> naar het recept

kruidige spareribs | delicious

kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur

Overal staan sappige spareribs op het menu. Die wil je thuis ook maken! Maar hoe? Probeer deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur, zó lekker! Om je vingers bij af te likken (letterlijk!).

>> naar het recept

spareribs chutney rabarber - delicious

spareribs met rabarberchutney en stamppotje rucola

Mister Kitchen bezocht vorig jaar het Britse Wakefield festival en ontdekte hoe groot de rabarbertraditie daar is. Maarten dook op zijn beurt de Engelse keuken in om daar aan de slag te gaan met deze gewoon in Nederland groeiende groente! De chutney is écht 1 van de lekkerste chutneys die er bestaan en perfect passend bij elke soort ovengebraad.

>> naar het recept

kruidige spareribs | delicious