Heerlijk gemarineerd vlees dat van het bot valt, gedipt in een bijpassende saus: spareribs. Daar kun je ons voor wakker maken. Dit zijn vijf van onze favoriete spareribrecepten. En je weet het.. mes en vork zijn verboden!
Wil je een keertje iets anders proberen dan spareribs? Ga dan voor deze Vlaamse shortribs.
spareribs met appel-honingsaus
Zelf spareribs maken is natuurlijk het allerlekkerst! En.. als we spareribs eten is bestek verboden! Dit supermalse vlees met rokerig-zoete korst eet je met je handen. Maak ook eens deze Spaanse spareribs!
ierse spareribs met whiskymarinade
Netflix-avond? Mocht je verslingerd zijn aan het nieuwe seizoen van House of Cards, dan weten wij hoe je ze in stijl kijkt. Met een flink bord sticky spare ribs van Freddy’s op schoot. Deze ribs zijn natuurlijk niet echt van Freddy, maar wel reuze smaakvol doordat de smaak van de whisky zich diep concentreert in het vlees.
spaanse spareribs met sherry
Sherry, saffraan en gerookt paprikapoeder zijn niet genoeg om deze spareribs onze favoriet te maken. Daarom krijgen de ribben na het bakken een opkikker van munt, peterselie, komijn en amandelen. Je gaart de ribben low & slow in een oven van 120º waardoor het vlees heerlijk mals wordt.
kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur
Overal staan sappige spareribs op het menu. Die wil je thuis ook maken! Maar hoe? Probeer deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur, zó lekker! Om je vingers bij af te likken (letterlijk!).
spareribs met rabarberchutney en stamppotje rucola
Een superfijn duo: spareribs en rabarberchutney. Terwijl de spareribs op de bbq of in de oven garen, bereid jij de chutney. Easy!
Probeer ook deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur.
Probeer ook deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur.