nr.1 foodmagazine

Dit is jullie top 10 favoriete recepten van de maand oktober

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze recepten hebben jullie de afgelopen maand massaal gemaakt. Van een klassieke coq au vin met cognac tot verrukkelijke cannelloni met pompoen en gorgonzola. Veel heerlijke herfstrecepten en jullie zijn duidelijk aan de slag gegaan met de stoofpan! Heb jij ze allemaal al geprobeerd?

Butter chicken met paksoi - delicious

butterchicken met paksoi

Butter chicken is een bekend Indiaas kiprecept met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept, jij straks ook. Met kant-en-klare boemboe staat dit binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.


Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.

>> naar het recept

Canneloni met geroosterde pompoen - delicious

cannelloni met geroosterde pompoen & gorgonzola

Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!
Probeer ook eens cannelloni gevuld met groene asperge, ham & geitenkaas!

>> naar het recept

boerderijkip met garnalen - delicious

kip met garnalen en citroen-basilicumsaus

Eenvoud kan zo heerlijk zijn. Met een paar simpele ingrediënten maak je dit mooie kipgerecht. De superlekkere saus smaakt ook heel goed met pasta.
Op zoek naar meer kipinspiratie? Probeer deze soul bowl met pittige kip!

>> naar het recept

Auberginesoep - delicious

auberginesoep met linzen en fetacrème

Binnen een half uur op tafel en superlekker, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. En we gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooit met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken en geef bij de auberginesoep.


Nog een delicious.recept voor vega soep?

>> naar het recept

rundergoulash met brood | delicious

rundergoulash met brood

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de snelle eenpansgerechten van delicious.friend Janneke in delicious. februari 2015. Wat dacht je van een verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash die je de avond ervoor al kan maken?

>> naar het recept

gestoofd lamsvlees met  pruimen, saffraan en kaneel | delicious

gestoofd lamsvlees met pruimen, saffraan en kaneel

Gestoofd lamsvlees met pruimen saffraan en kaneel is écht heerlijk! Alles gaat in een grote braadpan en stooft heel langzaam gaar, waarbij de smaken zich vermengen en er een hemels aroma vrijkomt.
In het Midden-Oosten blijven? Bak dan amandel-sesamkoekjes toe!

>> naar het recept

kip a la normande | delicious

kip à la normande

Ha fijn, het wordt weer kouder. Deze stoofschotel zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
Nog zo'n heerlijk stoofgerecht: stoofschotel met bonen en rookworst.

>> naar het recept

Vegan stroganoff met portobello - delicious

vegan stroganoff met portobello

Dit traditionele Russische gerecht is met portobello's net zo lekker als met een stuk vlees! Spice it up en vervang een deel van het paprikapoeder door extra pikant paprikapoeder. Kies mooi rood, geurig paprikapoeder, dat maakt écht verschil.
Op zoek naar meer veganistische recepten? Hier vind je onze vegan lasagne met miso en paddenstoelen.

>> naar het recept

coq au vin

coq au vin met cognac en bospaddenstoelen

Voor zowel het maken als het nuttigen van deze maaltijd neem je de tijd. Comfort food dus. Deze coq au vin maak je extra smaakvol met een scheutje cognac.

>> naar het receptCuisine: mediterraans

polenta procureurstoof | delicious

krokant gebakken procureur- stoof met zachte uiensaus en polenta

Procureur is door zijn zachte en malse structuur ideaal om te stoven. Het wordt ook vaak gebruikt om pulled pork van te maken. Na het stoven bak je de procureur aan voor een heerlijk krokant laagje. Serveer de polenta erbij. Tip: neem een ruime pan voor de polenta, want hete polenta bubbelt en dus is er spatgevaar. Het resultaat is geweldig!

>> naar het recept

Auberginesoep - delicious