nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: KLASSIEK

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor het kerstmenu? Wij geven je een klassiek kerstmenu met poffertjes met zalm, kalkoen met sinaasappel en heerlijke paris-brest als dessert.

Meer kerstinspiratie? Op onze kerstpagina vind je meer inspiratie, kerstmenu’s en tips & tricks!

Voorgerecht

We beginnen met deze heerlijke homemade poffertjes met zalm, geitenkaas en hangop. Zo maken we van de klassieke Hollandse poffertjes een verrukkelijk voorgerecht.

poffertjes-delicious

geitenkaaspoffertjes met zalm, hangop en bieslookolie

Kippensoep, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: poffertjes met geitenkaas en bieslookolie. Begin liefst al de avond ervoor, zodat de hangop tijd heeft om uit te lekken.

>> naar het recept

Hoofdgerecht

Heerlijk gebraad op de feesttafel is bijna onmisbaar! Warme specerijen geven deze kalkoen een kruidig karakter. De paarse aardappels zorgen voor een prachtig kleurpalet.

kalkoen-sinaasappel-delicious

gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs

Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.

>> naar het recept

Nagerecht

Als dessert eindigen we met deze heerlijke Franse klassieker: een kleine variant van de paris-brest gevuld met een romige chocolade-hazelnotenroom.

paris-brest delicious.

paris-brest met chocolade-hazelnotenroom

Frankrijk en patisserie kunnen nou eenmaal niet zonder elkaar. Probeer deze heerlijke Franse klassieker: een kleine variant van de paris-brest gevuld met een romige chocolade-hazelnotenroom.
In de mood voor Franse klassiekers? Probeer deze Franse uiensoep!

>> naar het recept

paris-brest delicious.