7x boerenkool zonder stamper

Boerenkool is een klassieke wintergroente die we voornamelijk kennen als stamppot met rookworst. Superlekker, maar boerenkool heeft die stamper helemaal niet nodig! Daarom: 7x boerenkool zonder stamper. Wat dacht je van Koreaanse bibimbap met boerenkool en entrecote of boerenkoolpasta?

Meer zin in bietjes vanavond? Hier vind je 7x verrassende gerechten met bietjes.

7x boerenkool zonder stamper

pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas
Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. 
En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!
naar recept
pannenkoeken-boerenkool-delicious
gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella
We maken gehaktballetjes uit de oven met boerenkoolpesto en mozzarella, want doordeweeks gaan we voor maximale smaak in zo min mogelijk tijd!
Nog meer ballen? Maak deze gekruide gehaktballetjes met dille-aardappeltjes.
naar recept
gehaktballetjes boerenkool pesto - delicious
boerenkoolpasta
Voor één van onze kerstnummers pakte Eke flinkt uit. Het werden 10 fijne bijgerechten, waaronder 5 onweerstaanbare vega-gerechten. Deze bijzondere boerenkoolpasta is een echte hit en hij is extra lekker met pesto! Ook doordeweeks!
naar recept
chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn
Popcorn is een makkelijke snack, maar ga eens uit je comfort-zone. Deze chili-limoenpopcorn met boerenkool & kokos-kaneelpopcorn, is een heerlijke mix van pittig, zuur én zoet. Wij zeggen ja tegen deze bijzondere snack!
Ook heel lekker bij de film: popcornijs!
naar recept
chili-limoenpopcorn | delicious
quadroni met burrata en boerenkoolpesto
Quadroni is een soort ravioli. Vul vierkante pastavellen met burrata en fijngesneden boerenkool en geef er zelfgemaakte pesto bij van babyboerenkool, walnoten, pijnboompitten, knoflook en geraspte parmezaan. Perfect voor een diner in Italiaanse stijl!Zin in traditionele boerenkool? Maak dan deze gegrilde rookworst met boerenkool.
naar recept
quadroni met burrata en boerenkool | delicious
koreaanse bibimbap met quinoa, boerenkool en entrecote
Bibimbap is Koreaans voor gemixte rijst. Wij maken dit pittige Oosterse gerecht met quinoa, zo geef je het een notige smaak.
Nog meer uit de Koreaanse keuken! Dumplings met varkensgehakt en gamba’s.
naar recept
koreaanse bibimbap quinoa entrecote boerenkool - delicious
risotto met boerenkool, taleggio en citroenpangrattato
Dit noemen we nog eens perfecte winterkost: smeuïge risotto met boerenkool en pittige taleggio. Boerenkool niet meer in het seizoen? Vervang ‘m dan door raapstelen, rucola of veldsla die je er op ’t laatst rauw doorheen roert. De taleggio kan je vervangen door een zachtere kaas zoals mozzarella of zachte brie.
Meer risottorecepten en inspiratie vind je hier.
naar recept
koreaanse bibimbap quinoa entrecote boerenkool - delicious