De top 10 recepten die jullie in de maand september massaal hebben gemaakt. En zo te zien hebben jullie met de weersomstandigheden meegekookt! Waar jullie in het begin van de maand gingen voor lichte gerechten zoals Vietnamese gehaktballetjes in slablaadjes, maakten jullie aan het einde liever rundergoulash.

vietnamese gehaktballetjes in slablaadjes
Deze gevulde slaschuitjes vallen of staan met een lekkere saus. Het Vietnamese geheim? De juiste balans tussen zout, pittig, zoet en zuur. Probeer ook Vietnamese biefstuksalade!

vega pad thai
Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vegetarische gerechten, waaronder deze pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. Maak hier kans om het vega-kookboek te winnen.

moussaka met linzen
Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven. Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.

couscous vegetariana
Met deze couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
Toch liever de vis-versie?

hartige paddenstoelentaart met prei en kaas
Deze vegetarische taart noemen we ook wel pithiviers. Pithiviers, genoemd naar een plaatsje tussen Parijs en Orléans, is nu worldwide retro-eten. Dit is de hartige versie, maar een zoete vulling met amandelcrème kan ook.Meer hartige taart? Probeer deze quiche met rode ui, verse vijgen en ricotta.

waanzinnige vega chili
Heerlijke zwarte rijst, knapperige salsa en yoghurt met chilisaus. De chili sin carne uit het nieuwe boek van Jamie Oliver 'VEG' is de moeite waard. Door de groenten rauw voor de salsa te gebruiken en ze in de chili te koken, maak je er niet alleen optimaal gebruik van maar wordt dit gerecht ook superlekker. Benieuwd naar de andere vegetarische recepten in 'VEG'? Maak hier kans om het vega-kookboek te winnen!

rundergoulash met brood
Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de snelle eenpansgerechten van delicious.friend Janneke in delicious. februari 2015. Wat dacht je van een verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash die je de avond ervoor al kan maken?

kip à la normande
Ha fijn, het wordt weer kouder. Deze stoofschotel zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!Nog zo'n heerlijk stoofgerecht: stoofschotel met bonen en rookworst.

omgekeerde banaan-karameltaart
Voor deze onweerstaanbare banaan-karameltaart grijpen we niet naar de glanzende witte suikerkristallen, maar gebruiken we kokosbloesemsuiker en banaan. De banaan prijkt niet alleen óp de taart, maar we kloppen ook banaan door het beslag. Niet minder calorierijk, maar dit zoet bevat wel meer voedingsstoffen. Bonus: de bijzondere, eigen smaak. Op zoek naar meer recepten zonder witte suiker? Hier vind je een raw cheesecake met abrikozen.

ricottapannenkoekjes met bietenrelish & warmgerookte forel
Heerlijke lichte ricottapannenkoekjes met zelfgemaakte bietenrelish en forel. Als je de relish van te voren maakt, dan is het nog binnen een half uur klaar ook! Probeer ook eens ricottakoekjes met spinazie en munt.