Dit is waar je online de lekkerste Midden-Oosterse producten shopt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Onze eigen culi redacteur Merijn Tol schrijft al jaren over de Midden-Oosterse keuken. Zij is kind aan huis – en dan vooral in de keuken – van Midden-Oosterse landen. Niet zo gek dat juist zij de allerlekkerste geheime adressen kent voor de beste Midden-Oosterse ingrediënten. Offline én online. Vandaag deelt ze haar favoriete webshops. 

Ontdek ook: deze 10 ingrediënten uit het Midden-0osten wil je gebruiken in de keuken. 

Kamelenmelk – maar dan gewoon uit Nederland

In het Midden-Oosten weten ze het al lang: kamelenmelk is goed voor je – gezonde vetzuren, minder verzadigd vet, veel vitaminen en mineralen – rijk en romig. Maar deze melk komt gewoon uit een Nederlandse oase in Berlicum! Leuk om eens te proberen ter vervanging van koemelk.

Webshop: oasismilk.com

De allerlekkerste noga van tahini

Een winkel vol halva of helawa, heerlijke noga van sesampasta. Sumsum heeft de allergrootste collectie halva, ook met chocolade. Vooral die met pistache is – wereldwijd – favoriet. Halva is trouwens ook te koop bij Turkse en Midden-Oosterse winkels.

Webshop: sumsumandco.com

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sumsum Amsterdam #rahash #Halva

Een bericht gedeeld door SUMSUM (@sumsumandco) op

De lekkerste druivenbladeren

Om dolma’s te maken, opgerolde druivenbladeren met een rijstmengsel erin. In het Midden-Oosten heten dolma’s waraq einab, waraq areeish of yalanji. Je koopt ze bij winkels met Turkse en Midden-Oosterse producten, of – zoals mooie Armeense druivenbladeren – online in deze webshop.

Webshop: russischewinkel.nl

druivenbladeren-deliciousmagazine

Probeer ook deze feta-rijstsalade in druivenbladeren. Verrukkelijk!

feta rijstsalade in druivenbladeren | delicious

Falafel zoals in Israël

Oké, deze hoort stiekem niet thuis in het rijtje webshops maar je kunt bij Daan en Jesse van Falafel.nl wél falafel bestellen en lekker thuis laten bezorgen. In Groningen maken Daan en Jesse falafel zoals het hoort. Jesse leerde in Israël the real thing. Knapperige, groene, kruidige falafel, lekker met tahini, tafelzuur, wat salade en meer smaakmakers in een flatbreadsandwich gerold. Falafel waar je voor terugkomt.

Webshop: falafel.nl

 

Nog veel meer toffe Midden-Oosten adressen ontdekken? En alles ontdekken over het prachtige Beiroet én Tel Aviv? Je leest het in de gloednieuwe delicious. (nummer 10, oktober).

Tekst: Merijn Tol. Beeld: Instagram, iStock. Fotograaf hoofdbeeld: Brett Stevens

falafel van bloemkool en lamsgehakt | delicious