nr.1 foodmagazine

Aan tafel tegen honger op Wereldvoedseldag

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag en denken we extra na over wat we eten. Die dag gaat het over honger in de wereld, maar vooral over  de vraag: hoe voeden we iedereen, terwijl we ook de aarde voeden? World Food Day – een initiatief van de Verenigde Naties uit 1979 – roept op tot duurzaam en gezond eten voor iedereen.

Lees ook: vanaf nu koop je duurzame vis gewoon in de supermarkt!

World Food Day is in het leven geroepen om met zijn allen in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij deze grote voedselvraagstukken en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben en de dingen die wij kunnen aanpakken om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is. In Nederland organiseert Food Cabinet samen met World Food Day een diner voor 500 mensen in het Scheepvaartmuseum. Op tafel uiteraard gerechten die meer plantaardig zijn, minder verspilling geven en meer lokaal en van het seizoen zijn.

Line-up
Benieuwd wie er de keuken induiken? Wij hebben vast de line-up voor je: onder andere onze eigen delicious. friends Yvette van Boven, Samuel Levie en Joris Bijdendijk zullen achter het fornuis staan. Daarnaast zal ook internationale chef Selasie  Atadika –  die wereldwijd bekend staat om haar plant-forward aanpak – gaan koken voor alle ambassadeurs.

yvette world food day - delicious   World food day Samuel Levie - delicious

Vind jij ook dat honger geen plek meer heeft in deze wereld? Sluit je aan als 1 van de 500 ambassadeurs en neem plaats aan tafel. Het belooft een bijzondere avond te worden! Interesse? Meld je dan hier aan!

Bron & Beeld: Wereldvoedseldag.com

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

World food day