9x simpel & snel van Janneke Philippi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij zijn gek op de simpel & snel gerechten van Janneke Philippi. Ze staan binnen een half uur op tafel, hebben altijd een leuke twist en bovenal: ze zijn superlekker! Iedereen aan tafel geniet. Daarom 9x onze favorieten van Janneke:

Meer snelle recepten vind je in dit lijstje van 7 easy recepten met maximaal 8 ingrediënten.

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

>> naar het recept 

Radicchiostamppot roodbaars - delicious

radicchiostamppot met roodbaars en kappertjesjus

Deze Hollandse stamppot met knapperige radicchio is super makkelijk te maken en óh zo lekker. Tip: Yoghurt maakt deze stamppot heerlijk fris. Neem voor een volle romige smaak mascarpone of slagroom.
Probeer ook deze zomerstamppot met livar-worst en honing-mosterdsaus van Janneke!

>> naar het recept

telor kecap - delicious

telor kecap met simpele nasi

Janneke Philippi: ‘Als variatie op de traditionele telor kecap bak ik van de eieren ook weleens omeletten, ‘daar’ in het Maleis. Rol ze op en bind ze vast met een reepje prei. Vastzetten met een bamboeprikker kan ook. Verwarm ook de omeletten kort mee in de ketjapsaus.’ 

>> naar het recept

gekruide lamsburger met perenjam delicious. burgers

gekruide lamsburger met perenjam

Deze gekruide lamsburger met perenjam is niet zomaar een hamburger. De heerlijk kruidige smaak van de burger combineert goed met de zachtzoete smaak van de jam.

>> naar het recept

paprikapaella - delicious

paprika-paella met chorizo en inktvis

Deze paprika-paella maak je met chorizo en inktvis, risottorijst en rode puntpaprika. Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, gebruik ze dus niet alleen samen in deze paprika-paella, maar ook in stoofgerechten, pasta’s, salades.

>> naar het recept

hutspot zoete aardappel delicious.

hutspot met zoete aardappel en venkeljus

Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroenten nemen om stamppot op te leuken. Deze hutspot krijgt een zoete twist door de zoete aardappels en ’n kuiltje venkeljus. Zeker het proberen waard!

>> naar het recept

gehaktballetjes-delicious

gehaktballetjes met harissa en koriander

Kies afhankelijk van je smaak en voorkeur voor runder- of half-om-half gehakt voor de balletjes. Half-om-half heeft een wat rijkere smaak omdat hier ook wat vetter varkensvlees in zit.

>> naar het recept

zoete aardappel met spinazie en mierikswortel | delicious

zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!

>> naar het recept

hollandse wokgroente met kippendijfilet en pinda’s

Met al die rijke wereldse keukens zou je bijna vergeten dat de Hollandse ook heel erg lekker is! En die bestaat uit veel meer dan alleen aardappels met jus en andijvie. Vandaag eten we Hollandse wokgroente met zachte kippendijfilet en crunchy pinda’s. 

>> naar het recept

paprikapaella - delicious