nr.1 foodmagazine

WIN: 3x BEIROET op tafel van onze culi-redacteur Merijn Tol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Beiroet… onze culi-redacteur Merijn Tol heeft er haar hart aan verpand en reist er zo vaak mogelijk naar toe. Niet zo gek dus dat Beiroet het onderwerp van haar nieuwste kookboek is. Ze neemt ons op sleeptouw, deelt al haar adressen en culi-avonturen én laat ons gerechten proeven die net zo spannend smaken als ze klinken: horraq osbao, yekhni batenjan en nog veel meer.

Merijn Tol schrijft al jaren over de Midden-Oosterse keuken. Zij is kind aan huis – en dan vooral in de keuken – in Beiroet, Libanon. In Beiroet aan tafel maken we kennis met haar culivrienden en ontdekken we de geuren, de smaken en het leven in Beiroet.
      

Wat spreekt je zo aan in de keuken van Beiroet?
Merijn: ‘De verrukkelijke, bloemige geur van oranjebloesem, de friszure kick van sumak, het verfrissende anijzige van koele arak. Alles zit verstopt in zoveel recepten als er families en mama’s in de Beiroeti keuken zijn. Misschien voel ik me nog wel het meest verwant met al die kokende vrouwen in de stad. Zij leerden mij hun recepten koken, en omgekeerd kookte ik voor hen. Hun complimenten laten me blozen en stralen van geluk. Ze zijn ook streng, maar dat hoort in de mediterrane keuken!’

Wat betekent eten voor Beiroet?
‘Beiroet barst uit elkaar van eten. Een stad vol tradities en waanzinnige producten. En vernieuwing. Van oudsher is er aan sterke culinaire cultuur; en die wordt in ere gehouden. Op traditionele én nieuwe plekken. Iedereen is ermee bezig: de taxichauffeur heeft het erover en de mensen die je op straat tegenkomt. Eten is leven in Beiroet!’

Doe mee & maak kans op Beiroet op tafel
Denk je nu dit boek móet ik hebben? Dan hebben wij goed nieuws: Wij mogen 3 exemplaren weggeven en het enige dat je hoeft te doen is onderstaand winformulier invullen! Niet gewonnen? Voor €34,99 haal je hem zelf in huis. Beiroet op tafel verschijnt op 18 november 2019.


Titel: BEIROET op tafel
Auteur: Merijn Tol
Prijs: 34,99 euro
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

Deze winactie is afgelopen. Winnaars krijgen automatisch bericht via e-mail. Bekijk hier onze spelvoorwaarden. 

Recepten & bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Tanya Traboulsi. Styling: Maike Koorman.