nr.1 foodmagazine

9x oud brood omtoveren tot een heerlijk gerecht

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niks is lekkerder dan een verse boterham met kaas. Het is daarentegen doodzonde om dat lekkere brood daarna weg te gooien. Overal ter wereld toveren ze oude boterhammen om tot de meest heerlijke gerechten. In Italië maken ze panzanella of ribollita, in Spanje salmarejo en in Zuid-Amerika zijn ze gek op broodsoep. Durf jij met een van onze 9 recepten een Nederlandse draai aan oud brood te geven?

Met oud brood maak je ook de beste tosti’s, dus bekijk ook onze tosti’s maar dan anders. 

panzanella met burrata en avocado | delicious

panzanella met burrata en avocado

Kun je geen burrata krijgen? Lekkere buffelmozzarella past hier natuurlijk ook goed bij.

>> naar het recept 

tomatenbruschette - delicious

bruschette met tomatenconfit en ricotta

Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze superlekkere doperwtenbruschette dan ook…

>>naar het recept

wentelteefjes met perzik en hazelnoot | delicious

wentelteefjes met perzik en hazelnoot

Zo makkelijk, zo heerlijk en zo nostalgisch. De lekkerste wentelteefjes zijn nog een beetje zompig vanbinnen maar wel lekker knapperig van buiten. Serveer wentelteefjes met fruit en hazelnoot voor een frisse twist! 

>> naar het recept

broodsoep met maïs

koude maïs-broodsoep met feta

In Noord- en Zuid-Amerika vind je veel maïssoep, zoals Mexicaanse pozole, die al eeuwenlang wordt gegeten. Niet zo lang geleden werd het bewijs gevonden dat de Azteken bij speciale religieuze gelegenheden mensenvlees in pozole deden. Gevangenen werden samen met maïs tot soep gekookt en door de hele stad opgepeuzeld. Brrr… laten wij maar feta nemen!

>> naar het recept

wortelsoep en dragonknoflookcroutons | delicious

wortelsoep en dragonknoflookcroutons

Warm, koud of regen: soep kan altijd! En deze wortelsoep tjokvol groenten en dragonknoflookcroutons is écht genieten. De croutons zorgen voor een delicate smaakexplosie.

>> naar het recept

broodpudding met ananas

broodpudding met ananas

Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!

>> naar het recept 

croque monsieur-delicious

croque monsieur met witlof en komijnekaas

Lunch-inspiratie nodig? Die hebben we voor je! Deze croque monsieur met witlof en komijnekaas is weer eens wat anders dan de standaard bruine boterham. Wist je trouwens dat witlof koel en in het donker wordt geteeld, de hele winter door? De ideale wintergroente dus.

>> naar het recept

ribollita met snijbonen - delicious

ribollita met snijbonen

Eén hap van deze ribollita met snijbonen, brengt je weer terug naar Italïe. Dit is een klassieker uit Toscane. De basis is altijd witte bonen, venkel, kool en stukjes oud brood en je kunt er zelf van alles bij doen. Geniet!

>> naar het recept

salmorejo-delicious

salmorejo met serranoham

Janneke: ‘Fan van gazpacho? Probeer deze versie! Ik ben ondertussen verslaafd aan deze fluwelige, frisse tomatensoep. Begin op tijd zodat alle smaken goed kunnen intrekken.’

>> naar het recept

wortelsoep en dragonknoflookcroutons | delicious