9x gerechten met couscous die je wil proberen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij krijgen geen genoeg van couscous. Het is een dankbaar, eenvoudig en tóch bijzonder gerecht. En: couscous kan altijd! Vandaar 9x heerlijke couscousrecepten. Eet jij graag traditionele couscous alla trapanese of geef je er liever een twist aan? Probeer dan de frisse bietencouscous met krokante kip. 

Probeer ook deze 5 toprecepten met tomaten uit blik.

Couscous vegetariana - delicious

couscous vegetariana

Met deze couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
 
Toch liever de vis-versie

>> naar het recept

couscousmetvis-deliciousmagazine

couscous met vis en pesto alla trapanese

Als de mussen van ’t dak vallen maak jij deze Siciliaanse couscous met vis en ‘pesto alla trapanese.’ Trapanese is pesto op basis van tomaat en amandel. De naam komt van de Siciliaanse stad Trapani. Deze couscous wil je maken!

>> naar het recept

kruidige aubergine met couscous en yoghurt - delicious

kruidige aubergine met couscous en yoghurt

In de zomer ben je blij met beeldschone gerechten die je in een halfuurtje maakt. Kruidige aubergine met couscous en yoghurt bijvoorbeeld. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!

>> naar het recept

couscous van bloemkool

couscous van bloemkool, amandel en bosui

Couscous van bloemkool? Bloemkool die op couscous lijkt! Een prima manier om aan je groentetax te komen.

>> naar het recept

couscous met abrikozen

zoete couscous met abrikozen & dadels, met karnemelkgranité

Friszure abrikozen, crunchy amandelen, volzoete dadels en frisse munt combineer je met mooi rulle couscous: wij weten het al, deze zoete couscous met abrikozen ga je deze zomer nog vaak maken, want is heel verfrissend op warme dagen! Neem de tijd om de couscous te stomen, dan krijg je nog meer smaak.

>> naar het recept

bietencouscous met kip | delicious

frisse bietencouscous met krokante kruidenkip

Gekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.

>> naar het recept

garnalensoep couscous prei - delicious

garnalensoep met parelcouscous & prei

Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping! 

>> naar het recept

couscoussalade-watermeloen-deliciousmagazine

couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes

Frisse watermeloen vormt een droomcombinatie met mals lam, waterkers en parelcouscous met honing en citroen. Daarom vind je deze couscoussalade en nog 99 andere salades in ons saladeboek!

>> naar het recept

indiase kofta couscous | delicious

indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra

De Aziatische keuken is vaak dé favoriet en wij begrijpen precies waarom. Deze keuken zit namelijk vol smaakvolle specerijen, denk aan kurkuma en gember. Probeer deze Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra maar en geniet!

>> naar het recept

couscousmetvis-deliciousmagazine