9x gerechten met couscous die je wil proberen

Wij krijgen geen genoeg van couscous. Het is een dankbaar, eenvoudig en tóch bijzonder gerecht. En: couscous kan altijd! Vandaar 9x heerlijke couscousrecepten. Eet jij graag traditionele couscous alla trapanese of geef je er liever een twist aan? Probeer dan de frisse bietencouscous met krokante kip. 

Probeer ook deze 5 toprecepten met tomaten uit blik.

vegetarische couscous
Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
 Toch liever de vis-versie?
Couscous vegetariana - delicious
parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing
Precies waar je zin in hebt wanneer de dagen lengen, deze parelcouscoussalade met heerlijke Midden-Oosterse smaken en veel groenten!
naar recept
parelcouscous salade met asperge - delicious
couscous met vis en pesto alla trapanese
Als de mussen van ’t dak vallen maak jij deze Siciliaanse couscous met vis en ‘pesto alla trapanese.’ Trapanese is pesto op basis van tomaat en amandel. De naam komt van de Siciliaanse stad Trapani. Deze couscous wil je maken!
naar recept
couscousmetvis-deliciousmagazine
couscous met worstjes in kruidige abrikozensaus
Couscous is ontzettend veelzijdig. Het is een goede basis om allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zoek je inspiratie? Probeer dan eens deze couscous met worstjes en een kruidige, zoete abrikozensaus.
Wist je dat je couscous ook goed zoet kan eten? Bekijk hier het recept!
naar recept
COUSCOUS met worstjes in kruidige abrikozensau - delicious
frisse bietencouscous met krokante kruidenkip
Gekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.
naar recept
bietencouscous met kip | delicious
garnalensoep met parelcouscous & prei
Een dampende kom maaltijdsoep met garnalen, parelcouscous en prei. Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Dan alleen nog bestrooien met een lekkere topping! 
naar recept
garnalensoep couscous prei - delicious
couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes
Frisse watermeloen vormt een droomcombinatie met mals lam, waterkers en parelcouscous met honing en citroen. Daarom vind je deze couscoussalade en nog 99 andere salades in ons saladeboek!
naar recept
couscoussalade-watermeloen-deliciousmagazine
pizza met lamsgehakt, komijn & couscous
Deze pizza met Turkse smaken heeft een Italiaanse basis, maar is geïnspireerd op de Turkse pizza. Er gaat lamsgehakt op, koriander, komijn en zelfs een beetje couscous. In de yoghurtsaus on top zit pittige harissa. Maak kennis met je nieuwe weekendfavoriet!
naar recept
pizza met Turkse smaken - delicious
parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache
Het mag dan een bijgerecht zijn: dat doet niks af aan de indruk die dit powergerecht achterlaat! Deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache is perfect in balans door zijn heerlijke maken.
Hartig, zoet + een lekkere bite – zo'n gerecht blíjf je maken! Ideaal voor een doordeweekse avond. Onze tip? Maak gelijk wat extra, dan lunch je de volgende dag als een keizer.
Ook een goed idee: linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata.
naar recept

couscousmetvis-deliciousmagazine