Ga voor een BBQ upgrade: deze wijnkoeler heeft ledverlichting(!)

Niets gezelliger dan op een zomerse avond met wat vrienden de barbecue aan te steken. En wat mag er niet ontbreken bij een barbecue? Juist, wijn! Laten wij daar nou de ideale gadget voor hebben gespot: de wijn- en champagnekoeler met ledverlichting van WMF. Een échte eyecatcher voor op tafel die niet alleen je fles wijn koel houdt, maar ook voor sfeervolle verlichting zorgt die supermakkelijk te bedienen is met de WMF easy-touch-technologie. 

Dit kun je óók op de bbq bereiden en is verrassend lekker!

Ook handig: in de wijnkoeler zit een flexibele koelbatterij die in de vriezer bewaard kan worden, zo bespaar je weer ruimte! Én de twee lichtringen aan de boven- en onderkant van de koeler hebben drie verschillende lichtniveaus. Zo kies je voor elk moment het perfecte licht: een borrelavond, bbq of romantisch diner voor twee. Nu je de juiste koeler hebt, kun je je focussen op de wijn. En of je nu liever vis, vlees of groente eet: wij vertellen je welke wijn je er bij drinkt.

1. Domaine de Luc rose, Pays d’Oc
Fan van groente van de barbecue? Ga dan voor de Domaine de Luc rosé. Die is soepel en tegelijk krachtig van smaak, met wat rode en witte grapefruit, rode bessen, kruidigheid en lekker veel sap. Smaakt fantastisch bij gegrilde paprika, bloemkoolsteak met tomatenvinaigrette, courgette en aubergine met Midden-Oosters tintje.

2. Wienzer Krems Grüner Veltliner, Oostenrijk
Bij lichte vispakketjes met groene kruiden of vis gemarineerd in Aziatische marinade past deze grüner veltliner perfect. Het is de nationale witte druif van Oostenrijk voor lichtvoetige, elegante of juist gulle, expressieve wijn. Deze grüner veltliner valt in de laatste categorie. De wijn ‘danst’ in je glas en de geur spat eraf. Je ruikt en proeft gele kiwi, citrusfruit, groene appel en kruidigheid.

3. Les Erperons Chardonnay, Pays d’Oc
Ga voor deze Franse chardonnay als je je visje grilt of voor octopus kiest. De wijn doet ons denken aan Marilyn Monroe: verleidelijk met rondingen. De geur is aromatisch en de smaak vol en zacht: tropisch geel fruit van ananas en mango, rijpe appel, een lekkere lik boter en wat vanille, met op het einde wat verfrissende citrustonen en voldoende sap.

Je koopt deze wijnen bij Gall & Gall. 

De wijn- en champagnekoeler van WMF is te koop bij verschillende verkooppunten, waaronder Bol.com, Coolblue.nl en mediamarkt.nl. Klik hier voor de volledige lijst van verkooppunten.

Tekst: Robin Maaswinkel. Bron & Beeld: WMF