nr.1 foodmagazine

5x de lekkerste paella

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paella wordt overal nét even anders gemaakt. Wat ze in ieder geval gemeen hebben is dat ze allemaal goedgevuld zijn en bomvól smaak zitten. Wat vooral belangrijk is bij het bereiden van paella is dat je de rijst niet roert (zoals bij risotto). Wanneer de rijst gaar is haal je de pan van het vuur en dek je hem nog tien minuutjes af met aluminiumfolie om na te laten garen.

Serveer deze snel gevulde puntpaprika’s als bijgerecht.

zeeuwse paella

Deze authentieke Zeeuwse paella zit vol met lekker uit de zee: we stoppen er kokkels, mosselen en Hollandse garnalen in, maar ook tuinbonen én lamsvlees. Yum!

paella met kip, chorizo en paprika

Deze snelle paella zet je binnen een handomdraai op tafel. Even een kwartiertje snijden en roeren, de paella in de oven doen, glas wijn inschenken en achterover leunen terwijl je wacht tot je paella klaar is.

zarzuela
zarzuela | delicious

Eigenlijk meer het zusje van paella. Maar minstens zo lekker! Echt een gerecht voor visliefhebbers en perfect om te delen. Geef er veel goed brood bij, want de saus dipt heerlijk weg.

paprika-paella met chorizo en inktvis
paprikapaella - delicious

Chorizo en inktvis zijn echt een lekker duo, dus stoppen wij ze samen in deze paella. Maar je kunt ze ook heerlijk gebruiken in stoofgerechten, pasta’s, salades.

fideuà met vis
fideua-spaansevis-deliciousmagazine

Fideuà is een variant op paella. In plaats van rijst wordt het bereid met fideos, een soort Spaanse spaghetti die je in verschillende diktes kunt kopen. Lekker met witvis zoals kabeljauw.

paprikapaella - delicious