5x easy koude pastasalades

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een lichte pasta op een warme zomerse avond is lekker én zo gemaakt. Denk je bij een pastasalade nou niet meteen aan ‘culinair verantwoord’? Wij geven je inspiratie voor 5 koude pastasalades die dat wel zijn! 

Bij delicious. zijn we verslingerd aan de Italiaanse keuken. Pasta is een grote favoriet en ja, zelfs die maken we het liefst zelf. En wist je dat dat heel goed kan zonder machine?

pastasalade-delicious

pastasalade met bluecheesedressing

Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!

 

pastasalade tonijn - delicious

pastasalade met tonijn & ansjovisdressing

Janneke Philippi bedacht voor ons deze doe-het-zelf-pastasalade. ‘Ik vind het verrassend om de ingrediënten van een salade apart te presenteren, zodat iedereen z’n eigen salade kan samenstellen. Alle ingrediënten kun je van tevoren voorbereiden!’ Binnen een half uur staat deze salade op tafel en nog beter; in het park, op je balkon, in de tuin, als het maar al fresco is!

 

pastasalade met gegrilde perzik | delicious

pastasalade met gegrilde perziken

In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!

 

pastasalade-delicious

pastasalade met radicchio en pesto

Het is bijna onmogelijk om het beste recept óóit te kiezen. Maar in veel favorieten speelt pasta ongetwijfeld een hoofdrol. Vandaag een pastasalade gevuld met kaas met knapperige pancetta en een bittertje van de radicchio.

 

volkorenpastasalade asperges | delicious

volkorenpastasalade met rosbief

Zo nu en dan houden we van écht powerfood. Daarom kiezen we ingrediënten die ons lijf net dat beetje extra kunnen geven, bijvoorbeeld walnootolie. Dat bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren en ook omega-3 olie, de olie die ook in vette vis zit en die we bijna allemaal te weinig eten. Gezonde vetten dus! Onze volkorenpastasalade bevat naast de walnootolie ook sproutmix: een mix van jonge, net ontkiemde zaadjes die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zitten.
pastasalade-deliciousmagazine