nr.1 foodmagazine

5x last-minute recepten voor bij de picknick

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zin in een picknick, maar geen tijd om voor te bereiden? Deze 5 recepten maak je zó klaar en stop je in de picknickmand. Kies jouw favoriet of maak ze allemaal! 

Probeer ook eens dit héérlijke picknickbrood met gegrilde groenten en feta!

vegetarisch

salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges

aantal 4 | voorgerecht | zomer | italiaans |
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag! 
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 125 g frambozen vers
  • 1 el rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra virgine
  • 8 asperges groen
  • 150 g garden lettuce* groene eikenblad, rucola, veldsla, lollo rosso, romaine
  • 6 el kervel grof geplukt
  • 1 bol buffelmozzarella

instructies

  • Stamp de knoflook met een snufje zout fijn in de vijzel. Voeg 1/3 van de frambozen toe en stamp fijn. Roer de azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing in een kom.
  • Snijd het onderste harde stukje van de asperges en schil ze. Snijd ze in hele schuine plakjes van ½ cm dikte. Schep de asperges, sla en helft van de kervel om met de helft van de dressing. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  • Verdeel de salade over 4 borden bestrooi met de resterende frambozen. Scheur de mozzarella in reepjes en verdeel over de salade. Schep de rest van de dressing en kervel erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Garden lettuce is een naam voor een mengsel van diverse jonge slablaadjes. Je kunt ook een ander mengsel wat je lekker lijkt nemen.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Snelle zomerpreitaartjes - delicious

preitaartjes met ham, cheddar en basilicum

aantal 4 | | doordeweeks | nederlands |
Deze supersnelle preitaartjes zijn in 30 minuten klaar. Ze zijn afgekoeld ook heerlijk uit het vuistje, dus ook handig om mee te nemen naar een picknick.
Gek op hartige taart? Maak dan ook eens deze tarte flambée van Janneke!
totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 600 g zomerprei
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 50 ml slagroom
  • 3 el fijngesneden basilicum
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 50 g cheddar stukje, geraspt
  • 150 g gerookte ham dikke plak, in blokjes
  • ook nodig: 4 taartvormpjes 14 cm Ø ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C. 
  • Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei zacht in 4 min. Rol het deeg uit en leg mét het papier op de bakplaat. Snijd het deeg in 4 stukken. Klop het ei los en meng met de slagroom, het basilicum, de mosterdpoeder en cheddar. 
  • Schep de ham door de prei en verdeel de prei over de deegbodems. Verdeel het ei-kaas mengsel over de prei.
  • Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.
Voedingswaarde:
calorieën: 415kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

komkommer cranberry bruiswater delicious

verfrissend drankje: komkommer-cranberrybruiswater

aantal 4 | drankje | doordeweeks | hollands |
Dit lekkere frisse drankje is een ideale dorstlesser. Snel gemaakt en een paar uur later te serveren. Het is ook mogelijk om gezoet cranberrysap te gebruiken.
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 1 kleine stevige komkommer
  • puurongezoet cranberrysap (natuurwinkel)
  • koolzuurhoudend water

instructies

  • Eerste maak je het komkommerwater: schil de komkommer en schaaf er mooie linten van. Daarna doe je de linten in een kan met gekoeld water en laat je die een paar uur trekken.
  • Vervolgens verdeel je de komkommerlinten over 4 glazen, en schenk je er 1 deel komkommerwater, 1 deel cranberrysap en 1 deel bruiswater bij. Of maak het drankje in een grote kan. Eventueel kun je er wat honing of ahornsiroop doorroeren.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN MERIJN TOL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

stokbrood met gebrande knoflookboter | delicious

vegetarisch

stokbrood met gebrande-knoflookboter

aantal 6 | bijgerecht | kerst, weekend | mediterraans |
Bowl, huzarensalade, gevulde eieren, garnalencocktail en crêpe-suzettetaart… voor de een ’n feest van herkenning, voor de ander brandnew. Het eten van de jaren zeventig én de kleurige styling hebben we in ons extra dikke zomerfeestnummer vertaald naar nu. Met een uitgebreid buffet waarvan dit stokbrood met gebrande-knoflookboter trots deel uitmaakt. Heel easy om te maken en door de bereiding ziet het er fantastisch uit.
voorbereiding10 minuten
Oven5 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 1 zuurdesemstokbrood groot, of 2 kleine
  • 4 tenen knoflook
  • 125 g boter
  • 10 blaadjes laurier verse of gedroogde
  • 5 takjes rozemarijn in stukken
  • olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd het brood om de 3 cm schuin in. Verwarm wat olijfolie en bak de knoflook licht goudbruin en geurend. Roer met veel zwarte peper en zeezout door de boter. Doe in elke snee in het brood wat van de boter en steek er om en om een blaadje laurier of takje rozemarijn in. Bak ze goudbruin onder de grill.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

frisse citrusmousse - delicious

frisse citrusmousse

aantal 4 | nagerecht | familietijd, pasen | italiaans |
Wij vroegen Janneke naar háár favoriet der favorieten: ‘Deze citrusmousse doet het eigenlijk altijd goed, ook met limoen, sinaasappel of citroen trouwens. Ik maak ‘m ook graag in een grote schaal en steek er dan bij het serveren 4 lepels in.’
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • blaadje gelatine wit
  • 100 gram Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 ml grapefruit of citroen sap en 2 eetlepels geraspte schil
  • 150 ml slagroom
  • ook nodig: mixer

instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citrusrasp.
  • Breng het citrussap in een steelpan tegen de kook. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in het warme sap. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Klop met de mixer de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf. Meng het gelatinesap door de yoghurt. Spatel tot slot de slagroom luchtig door de yoghurt.
  • Schep het mengsel in 4 schaaltjes. Zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Serveertip: Serveer er citrustartaar bij: in piepkleine blokjes gesneden citrusfruit.
Uit: Mijn favoriete desserts | Janneke Philippi | Karakter Uitgevers BV | ISBN: 978 90 06035 | € 29,95
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
salade met frambozendressing en mozzarella | delicious