nr.1 foodmagazine

Eindelijk vakantie! Dit zijn de 6 allerleukste podcasts over bier

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De vakantieperiode is aangebroken. Niets is fijner dan lui achterover leunen en luisteren naar een goed boek of podcast; een bierpodcast bijvoorbeeld. Dit vinden wij de allerleukste van dit moment. Biertje erbij en relaxen maar! 

Ook leuk: 8x de leukste culi-podcasts.

Wortgenoten

Wortgenoten is opgericht door bierliefhebber Roy en Dyon. Roy is een van de oprichters van de Tilburgse brouwerij LOC brewery en Dyon startte De Hopmannen (later kwam daar het festival Hopwagon bij). Bier podcast-duo Wortgenoten recenseert uiteraard biertjes, maar komt ook met achtergrondverhalen over bier, belicht de verhalen van de personen achter brouwerijen en brengt het laatste nieuws over bier(evenementen). Leuk!

Lullen over bier

Ronald van de Streek (van de gelijknamige brouwerij) en Jeroen Krikke maken ‘Lullen over bier’. Ronald van de Streek (van de gelijknamige brouwerij) en Jeroen Krikke maken de podcast. In elke podcast wordt een ander overkoepelend thema uit de bierwereld besproken. Zo spraken de bierliefhebbers bijvoorbeeld Luc de Rademaeker over bierwedstrijden en Tessel de Heij van Gebrouwen door Vrouwen over haar brouwerij.

Podjebier

In Podjebier worden elke maand vier bijzondere bieren besproken. De makers geven extra aandacht aan Nederlandse bieren en brouwers. De podcast is grappig, soms kritisch, maar de liefde voor bier staat altijd voorop. Verwacht vooral veel interviews en reportages.

Brewpod

Bierradio.nl is een platform dat ruimte geeft aan podcasts over – je raadt het al – bier! Brewpod is de maandelijkse talkshow vanuit Bier! magazine en Brouw! magazine. Steeds vanuit een andere brouwerij met interessante gasten én een ‘influencer’. Dat maakt de show lekker afwisselend.

Belgian Smaak

Meer leren over Belgisch bier? Dan is dit j0uw podcast! In Belgian Smaak ontdek je waarom Belgisch bier zo bijzonder is, wat de lekkerste nieuwe Belgische biertjes zijn, de tofste merken en luister je naar interviews met de grootste bierspecialisten.

Malt Couture

Malt Couture is een wat minder serieuze podcast over bier, maar daarmee zéker niet minder leuk! De podcast wordt gemaakt door bierschrijver Alex Kidd met als co-hosts comedians Stephen Loh en Michael Gabriel. Er wordt op een leuke manier de spot gedreven met de Amerikaanse bierscène.

Je beluistert de podcasts via Spotify, Itunes of SoundCloud.

BRON REDACTIE DELICIOUS. 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

bbq-bier-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!