koriandergarnalen met citrussalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De Mexicaanse keuken is véél meer dan alleen streetfood. Om dat te bewijzen, maken wij deze authentieke Mexicaanse koriandergarnalen gerecht vol smaak, om je vingers bij af te likken. De garnalen serveer je met een heerlijk frisse citrussalade. 

Probeer ook eens deze Mexicaanse eieren met krokante aardappels.

koriandergarnalen met citrussalade

voorgerecht (4 personen) | glutenvrij | lactosevrij

1 kg grote rauwe garnalen*, gepeld maar met kop en staart eraan gelaten, zonder donkere darmdraad
rasp en sap van 1 (bio)limoen
4 el zonnebloemolie
1 tl chilisaus
2 kleine sinaasappels
1 kleine komkommer, zonder zaadlijsten, in plakjes
1 mango, geschild, in dunne partjes
½ bosje koriander, blaadjes geplukt
1 avocado, in dunne partjes
50 g jonge spinazieblaadjes

koriandermarinade
½ bosje koriander, fijngesneden
250 ml zonnebloemolie
2 el ceviche by Jonnie Boer, Euroma

Pureer de ingrediënten voor de marinade. Doe de marinade in een kom en schep de garnalen hierin om. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast.

Schil intussen de sinaasappels rondom dik, zodat ook het wit eraf is en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.

Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan. Neem de garnalen uit de marinade en gril ze in 1-1½ min. per kant precies gaar, ze kleuren dan roze.

Klop in een grote kom het limoenrasp en -sap, de olie en chilisaus door elkaar. Voeg de sinaasappel en overige ingrediënten toe en schep de salade losjes om. Serveer de salade met de garnalen.

* In sommige supermarkten kun je uit de diepvries ‘bodypeeled garnalen’ kopen: gepeld, maar kop en staart er nog aan.

Bekijk hieronder in de video hoe je easy citruspartjes snijdt.

p.p. ± 545 kcal / 35 g eiwit / 36 g vet / 17 g kh / bereiden ± 35 min. / marineren ± 2 uur

RECEPTEN EVAN WHITE FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH (GERECHTEN), MIRJAM BLEEKER STYLING EMMA KNOWLES