nr.1 foodmagazine

Wijntrend: wijnflessen waar je een paar glazen uithaalt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Supermarktketen Plus kwam er een aantal maanden geleden al mee en nu volgt ook warenhuis Hema: flessen wijn die net een slag kleiner zijn dan het gangbare formaat. Handig voor wie normaal gesproken niet in één keer een hele fles opmaakt! 

Meer leren over wijn? Beluister deze toffe podcast.

Kleinere flessen wijn passen binnen de trend van minder alcohol drinken, maar áls we dan drinken, willen we wel goede wijn. Hema speelt hier slim op in met acht nieuwe wijnen van 50 centiliter. Uit zo’n fles haal je vier (kleine) glazen: ideaal voor twee personen als je het ons vraagt. Je kunt bij wit kiezen uit chardonnay, sauvignon blanc, verdejo en pinot grigio en bij rood uit cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en primitivo.

Minder, maar beter
We zijn niet alleen massaal bewuster aan het consumeren (we drinken niet alleen minder alcohol, we willen ook geen restjes weggooien), er komen ook steeds meer eenpersoonshuishoudens bij. Genoeg redenen om de trend van kleinere porties te verklaren. En wie wel voor een normale fles gaat, is geholpen met nieuwe technologische ontwikkelingen.

Zo zijn wij fan van een Coravin: met deze slimme tool haal je wijn uit de fles zónder dat de kurk eraf hoeft. Hoe dat zit? Er gaat een naald door de kurk en omdat er argon gas in de fles wordt gepompt, komt de wijn uit de fles. Wanneer je de Coravin verwijderd, vormt de kurk weer een luchtdichte afsluiting. Superslim, want zo kun je je fles wijn ineens maanden bewaren!

Hema_kleinerewijnflessen

 

BRON: AD.NL

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

Hema_kleinerewijnflessen
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!