Bierupdate: dit zijn de beste biertjes van het moment

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ben jij een echte bierliefhebber? Lees dan vooral even door.. Wij geven je bierhotspots die je niet wil missen, vers biernieuws, de allerlekkerste bieren en zelfs een recept. Geloof ons.. deze biertjes wil je niet missen.

Kook jij wel eens met bier? Probeer eens een van deze 5 gerechten.

Bierhotspot
Bij Beers and Barrels in het brouwhuis van de voormalige Oranjeboom brouwerij in Breda heb je maar liefst keuze uit meer dan 125 bier- soorten. De focus van deze bierhotspot ligt op de Amerikaanse bbq-cultuur. Een unieke, sfeervolle locatie die rock-’n-roll ademt en ‘vraagt’ om een borrel met quick bite van de bbq. Of ga voor een high beer (bier met hapjes)!

Bestel eens ’n fris-zuur biertje
Naast lentebock, pilsener en witbier gaan we dit voorjaar ook fris-zure gose spotten op het terras. Laag in alcohol, dorstlessend en gebrouwen met gerst- en tarwemout, koriander, hop, melkzuur en zout. Een populaire Nederlandse gose is Swingers van brouwerij Oedipus. Een ander fris-zuur bier is Berliner Weisse. Nieuw is Walhalla Aphrodite, een Berliner Weisse met framboos en 4% alcohol.

Wier in bier
Zonnig Zeewit is een lichte white ale van 3,8%, gebrouwen door de Amsterdamse brouwerij Gebrouwen door Vrouwen. In dit bier zit kelp, zeewier uit de Noordzee. Daarnaast geven toegevoegde sinaasappel- schilletjes en simcoe hop een fruitige touch aan dit verfrissende bier. Een deel van de opbrengst gaat naar Zeeboerderij IJmond.

Dok Brewing Company
Staat er een weekend Gent op je planning? Ga dan zeker een biertje drinken bij Dok Brewing Company. Een toffe brewpub – met 30 tapkranen – in Hal 16 aan de Oude Dokken net buiten het centrum. Sla het klassieke Belgische bier eens over en proef een licht alcoholische baltic porter, een romige nitro kriek of een brut IPA. Bestel een cocktail van de tap, een frisse biologische cider of een alcoholvrije kombucha. Ook voor het betere eten zit je goed bij Hal 16. Een Italiaans restaurant, biobakker, toastspecialist, patisserie en Texaanse bbq-spot; het is hier allemaal. De toast wordt bereid met brood van de biobakker en het ijs van de patisserie is perfect om ‘beer floats’ mee te maken.

Koken met bier
Perfect om de maaltijd af te sluiten, deze bieramisu met frambozen en witte chocolade. In plaats van koffielikeur gaat er frambozenbier in. Girardin Framboise bevat 6,8% alcohol en is fris-zuur bier gemaakt van puur fruit en lambiek (spontaan vergist bier met een hergisting op fles). De bieramisu heeft twee lagen met in bier gedrenkte koekjes en wittechocoladeroom, die je garneert met amandelschaafsel en verse frambozen.

Klik op afbeelding voor het recept

TEKST REDACTIE DELICIOUS

Meer artikelen