Vega! 5x vegetarische gerechten onder de 30 minuten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze recepten bewijzen dat je prima zonder vlees kunt. En voor wie wil: ook prima vijf dagen achter elkaar. Wij geven je vijf makkelijke én superlekkere vega recepten om meteen mee aan de slag te gaan. 

Probeer ook eens deze vega broccoliniballetjes.

panzanella met burrata & avocado

Panzanella is een traditionele Toscaanse salade met stukjes oud brood en tomaten die in vinaigrette gemarineerd zijn. Kun je geen burrata krijgen? Lekkere buffelmozzarella past hier natuurlijk ook goed bij!

panzanella met burrata en avocado | delicious

rucola-gnudi met pomodorinisaus & pijnboompittenkruim

Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. Wij geven je een rucola-gnudi met pomodorinisaus en crunchy pijnboompittenkruim.

rucola-gnudi met pomodorinisaus-delicious

gegrilde pizza met courgette & geitenkaas

Deze gegrilde pizza met courgette en geitenkaas is lekker knapperig. Met groenten als ‘vleesvervanger’ is deze pizza helemaal compleet! En het kost je weinig moeite, want deze pizza staat al binnen 20 minuten op tafel.

gegrilde pizza met courgette en geitenkaas - delicious

groene minestrone met spelt & pecorino

Wie vindt zo’n frisse soep vol jonge zomergroenten níet lekker? Deze groene minestrone met speltbrood, geraspte pecorino en je favoriete olijfolie geeft je echt het Italiaanse vakantiegevoel. En hadden we al gezegd dat deze fijne soep binnen een halfuur op tafel staat?

zoete aardappel met spinazie & mieriksworteldressing

zoete aardappel met spinazie en mierikswortel | delicious

rucola-gnudi met pomodorinisaus-delicious