Zó maak je de allerlekkerste donuts – aldus Rutger

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Donuts – overgewaaid uit Amerika – zijn hier ook erg geliefd. Maar… de allerlekkerste donuts bak je natuurlijk zelf. Helemaal niet moeilijk en met de vorm, topping en vulling kun je alle kanten op. delicious. friend Rutger van den Broek schreef onder andere de Koekjesbijbel en Bakbijbel en weet álles over bakken. Daarom vroegen we hem naar zijn allerbeste donut-baktips. Komt-ie! 

Tip 1: Zorg voor plakkerig deeg

Het deeg is vrij plakkerig, dat hoort zo. Voeg vooral geen extra bloem toe en kneed het deeg met de mixer met deeghaken.

Tip 2: Rol het deeg mooi uit

Neem 2 latjes of snijplanken van 1 cm dik. Leg het deeg daartussen en gebruik de latjes als geleider. Zo rol je het deeg overal even dik uit en worden de donuts allemaal even gaar tijdens het bakken. Gebruik bij het uitrollen voldoende bloem.

Tip 3: Gevulde donuts

Rol voor gevulde donuts het deeg ook uit tot een lap van 1 cm dik en steek met een steker cirkels van 8 à 9 cm Ø uit het deeg. Gevulde donuts hebben geen gat in het midden en moeten iets langer bakken, zo’n 3-5 min. Gebruik voor de vulling jam of banketbakkersroom. Doe de vulling in een spuitzak met een glad spuitmondje. Maak met een mes een gaatje aan de zijkant van de donuts en vul ze met behulp van de spuitzak.

Tip 4: Zo suiker je je donuts

Voor gesuikerde donuts wentel je de donuts na het bakken door fijne suiker. Je kunt ook een mix nemen van 200 g fijne suiker met 2 tl kaneelpoeder. Gevulde donuts suiker je vóór je ze vult.

Nu je alle tips & tricks in de vingers hebt, kun je aan de slag met deze heerlijke Italiaanse donuts.

bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.

Rutger’s recept voor de allerlekkerste donuts vind je in delicious. nummer 6.

RECEPT, TEKST, PORTRETFOTO ERNIE ENKELAAR FOTO RUTGER VAN DEN BROEK

BRON HOOFDBEELD: RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

bomboloni-met-hazelnootpasta-en-hazelnotensuiker