nr.1 foodmagazine

scharrelkip met chorizo en tuinbonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Geef de scharrelkip uit de oven een pittige twist met de chorizoblokjes en serveer met de frisse tuinbonensalade. Het is even een klusje, maar de oven doet gelukkig het meeste werk.

Maak ook eens deze fried chicken van Mister Kitchen.

scharrelkip met chorizo en tuinbonen

hoofdgerecht (3 personen)

50 g chorizo, in mini-blokjes
100 g boter, op kamertemperatuur
+ 50 g boter om de prei in te bakken
2 el platte peterselie
rasp van ½ (bio)citroen
1 scharrelkip
1 (bio)citroen, ingeprikt
300 g gedopte jonge tuinbonen, beetgaar gekookt
6 radijsjes met mooi blad, in kwarten gesneden, blad gewassen
3 jonge preien, in de lengte doorgesneden

Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de chorizo kort uit in een droge koekenpan en laat iets afkoelen. Meng de chorizo met de boter, peterselie en citroenrasp. Smeer de binnenkant van de kip in met peper en zout. Trek de huid van de kip voor- zichtig los bij de borst en het bovenste deel van de poten, pas op dat het niet scheurt en smeer de gekruide boter gelijkmatig onder de huid. Stop de citroen in de buik van de kip.

Leg de kip in een ingevette braadslee en bak hem in 70 min. goudbruin en gaar. Bedruip hem regelmatig met braadvocht  en gesmolten boter die uit de kip lopen.

Breng intussen de tuinbonen, radijs en het radijsblad op smaak met olijfolie, peper en zout.

Bak de prei in een koekenpan in 50 g boter 1 min. per kant. Blus met een klein glas water en laat nog 1 min. doorkoken. Serveer de kip met de tuinbonensalade  en prei.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 70 min.

PRODUCTIE EN RECEPT MISTER KITCHEN, FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS M.M.V. DE HOOILANDEN, WESTERGASFABRIEK AMSTERDAM BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

DLC 7-2015 MRK karnt rauwmelkse boter R MRK, Peter Derks, Victor de Launay F Ernie Enkelaar S food Cyn Ferdinandus