kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van Janneke’s eigen favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.

Probeer ook eens deze kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.

kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

hoofdgerecht (4 personen) | lactosevrij

500 g kabeljauwhaasfilet*
150 g groene en/of zwarte olijven
2 takjes dragon
2 tl venkelzaad
250 g volkoren couscous
2 el ras el hanout by Jonnie Boer, Euroma
500 g tomaten
1 bos dille

voorraad
1 teen knoflook
4 el extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kabeljauwhaas in een ingevette ovenschaal. Kneus de olijven licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Snijd de blaadjes dragon fijn.

Rasp de knoflook boven de olijven. Voeg het venkelzaad, 1 el olijfolie en de dragon toe. Verdeel het olijvenmengsel met de olie over de vis. Bestrooi naar smaak met zout en peper.

Rooster de vis in de voorverwarmde oven net gaar in 10-15 min. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schep de ras el hanout door de couscous. Schenk er 425 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de dille fijn.

Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaatstukjes met 3 el olijfolie, de dille en zout naar smaak erdoor. Serveer de kabeljauwhaas met de kruidige dilletomatencouscous.

* Kies kabeljauw die verantwoord is gevangen of kijk op goedevis.nl voor een duurzaam alternatief.

p.p. ± 661 kcal / 27 g eiwit / 31 g vet / 62 g kh
bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze