3x culinaire hotspots op Texel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maartje Diepstraten – ook bekend van bartsboekje.com – speurt elke maand naar niet te missen adressen. Dit is voor haar dé tijd van het jaar om eropuit te trekken naar fraaie buitenplaatsen en fijne restaurantjes op de vakantie-eilanden. Dit keer ontdekt Maartje Texel!

Maartje was op Ibiza en geeft je de foodhotspots.

Freya de Texelse Bodega
Het ultieme eilandleven vind je gewoon in eigen land, op Texel. Bij Freya de Texelse Bodega in Den Burg, bijvoorbeeld. Zeven jaar geleden vertrokken voormalig stewardess Liline Zoet en architect Falko Lammertse voor de zomermaanden naar het Waddeneiland. Tót ze door de oud-eigenaren van Freya werden benaderd of ze de zaak wilden overnemen. ‘Nee’ was geen optie. En dus is Liline nu je gastvrouw en staat Falko in de keuken. Ze koken met Texelse seizoens-producten. Salade met eendenborst, Texels lam en een kaasplankje toe, plus een glas port. Gravenstraat 4, Den Burg.

Strandpaviljoen Vijftien
Strandpaviljoen Vijftien in Den Burg moet wel de leukste strandtent van Texel zijn. Met kleedjes op de vloer, planten aan het plafond en een leren plofbank. Het menu is klein en net even anders dan het gemiddelde strandtentenmenu: burger van kreeft, bijvoorbeeld. strandpaviljoenvijftien.nl

Texel Culinair
Van 13 t/m 15 september 2019 is er Texel Culinair: het beste en lekkerste van het eiland, uitgeserveerd in De Koog. Een slinger van kraampjes waar visgerechten, goede wijn, live muziek en bier van het eiland worden geserveerd. Wij proefden afgelopen jaar bitterballen van kalfszwezerik, Texelse schaal- en schelpdieren van Bosq en zilte oliebollen. Gaan!
texelculinair.nl

PRODUCTIE EN TEKST MAARTJE DIEPSTRATEN