nr.1 foodmagazine

Tip: deze drie foodboeken wil je hebben

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nieuwe producten, boeken, blogs en bijzondere adressen: de foodwereld borrelt en barst van de inspirerende initiatieven. Ook deze maand  tippen we je drie nieuwe foodboeken die je absoluut wil lezen!

Aan tafel bij Au Bon Coin
Stylist, zelfbenoemd kringloopschuiver en kok Helma Bongenaar kookt al jaren proeverijdiners in haar keuken. In de voormalige gelagkamer in haar Amsterdamse huis: Au Bon Coin. Dat dat er fantastisch en très Français uitziet, bewijst haar bijzondere en authentieke boek, Aan tafel bij Au Bon Coin. Wat deel 1 is, want alles in dit boek gaat om de letter A. Boek 2 en 3 worden de B & C van Bon Coin. Hier dus alleen recepten met ingrediënten die beginnen met een A: van anchoïade tot aardappelgratin en abrikozentaart met lavendel. Helma neemt je mee in haar Frans-Amsterdamse universum en dat smaakt zeker naar meer.
Aan tafel bij Au Bon Coin, € 27,50 (eigen uitgave). Kijk op helmabongenaar.nl voor meer informatie, ook over haar proeverijen.

Waarom is iets lekker?
Leg dat maar eens uit! Reinier Spreen bespreekt dit en nog veel meer in De taal van smaak. Volgens hem krijg je naarmate je de taal van smaak beter onder de knie krijgt en meer woorden kent, des te meer begrip van wat je proeft en ruikt. In zijn boekje bespreekt hij hoe je smaak en geur ervaart en omschrijft. Een must voor wie graag over eten communiceert.
De taal van smaak, Uitgeverij Fusilli, €10. reinierspreen.nl

Onno’s Italie
Mocht je dit jaar niet naar Italië gaan, verschans je dan gewoon op een zonnig terras met het laatste boek van culinair schrijver Onno Kleyn. In Italië, mijn verhalen en recepten gidst hij je door de geschiedenis van Italië. Lees over mensen, koffie, pasta en het ware Italiëgevoel, over groene heuvels die baden in zacht avondlicht. Over diners bij Italianen thuis waar – in hoofdletters – copieus wordt gegeten. En natuurlijk recepten!
Italië, Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, € 34,99. singeluitgeverijen.nl

italie - delicious

Productie en tekst Merijn Tol, Beeldredactie Carla Happee 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.