salade met warmgerookte makreel, appel en chorizo

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met chorizo in de koelkast heb je altijd een ’geheim’ mediterraan ingrediënt om snel of zelfs last minute een kip, salade, mosselen of frittata lekker pittig mee te maken. In dit Spaans geïnspireerde gerecht combineren we warme makreel met frisse appel en het hartige van chorizo. 

Alles over chorizo: dit is waarom je het altijd in huis wil hebben.

salade met warmgerookte makreel, appel en chorizo

lunch of klein hoofdgerecht (4 personen)

150 g gedroogde chorizo, in plakjes
2 el sherryazijn (of wijnazijn)
4 el olijfolie
snufje suiker
8 volle handen erwtenscheuten*
2 friszure handappels, in luciferdunne staafjes
4 gerookte makreelfilets, in grove stukken

Bak de chorizo in een koekenpan zachtjes totdat het net krokant is. Neem uit de pan, verwijder het vet en voeg de azijn, olijfolie, suiker en zout en peper naar smaak toe. Verwarm het zachtjes.

Meng de chorizo met de erwtenscheuten en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel dit over 4 borden en strooi de appelstaafjes en makreel erover. Giet de warme dressing erover en serveer direct.

Bereiden 15 min.

RECEPTEN ROSIE RAMSDEN FOTOGRAFIE LAURA EDWARDS STYLING LIZZIE HARRIS & POLLY WEBB-WILSON BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

warmgerooktemakreel-deliciousmagazine

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze