spicy mango empanada’s met jackfruit en pico de gallo

Oh la la! Deze spicy mango empanada’s met een vulling van jackfruit zijn ideaal om te serveren als hapje of voorgerecht. De pico de gallo, een Mexicaanse salsa met tomatenblokjes, jalapeno peper, koriander, rode ui en limoensap, geeft deze verrukkelijke empanada’s precies de juiste kick. 

Probeer ook eens deze easy gegrilde kip met hoemoes-couscous en geroosterde tomaatjes.

Spicy mango empanada’s met jackfruit en pico de gallo

hapje | 8 stuks | vegetarisch

225 g zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
1 ei
100 g roomboter, in blokjes
½  mango
1 blik jackfruit (565 g)
1 el neutrale olie
1 teen knoflook, uitgeperst
2 tl gemalen komijn
1,5 tl gerookt paprika poeder
1 bosje koriander, grof gesneden
1 bakje Maza hoemoes spicy mango
2 tomaten
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 jalapeno peper, fijngesneden
rasp en sap van 1 limoen

ook nodig: bakplaat, bakpapier, deegroller

Stap 1:
Meng 1 tl zout door het zelfrijzend bakmeel. Klop het ei door 50 ml koud water en voeg samen met de boter toe aan het zelfrijzend bakmeel. Kneed tot een soepel deeg. Laat verpakt in huishoudfolie 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Schil ondertussen voor de empanada vulling de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de jackfruit uitlekken in een vergiet, maar vang het vocht op. Verhit de olie in een koekenpan en bak de jackfruit met de knoflook, komijn, gerookt paprikapoeder en 5 el van het jackfruit vocht op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Duw de jackfruit met een houten lepel in kleinere stukjes. Breng op smaak met de helft van de koriander, peper en zout. Neem van het vuur, schep de mango erdoor en laat iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 3:
Verdeel ondertussen het deeg in 8 stukken en rol op een met  bloem bestoven werkblad uit tot cirkels van 15 cm. Verdeel de hoemoes spicy mango over een helft van elk plakje deeg, maar laat de rand vrij. Verdeel het jackfruitmengsel erover en vouw de andere helft van elk plakje deeg over de vulling heen. Duw het deeg aan de randen goed vast met de tanden van een vork. Klop het ei los en bestrijk de empanada’s ermee. Bak in 15 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Stap 4:
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de ui, jalapeno, de rest van de koriander en limoenrasp door de tomaat en breng op smaak met het limoensap en zout.

Serveer de warme empanada’s met de pico de gallo.

bereiden 35 min. / oven 15 min./ 1 uur wachttijd

Tip: Je kunt ook kant en klaar bladerdeeg of deeg voor hartige taart gebruiken.

BEKIJK OOK DE VIDEO VAN DE SPICY EMPANADA’S:


Recept: Hester de Goede in samenwerking met Maza

hoemoes-spicymango-deliciousmagazine