nr.1 foodmagazine

sumaktournedos met avocado-wortelsalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak deze sumaktournedos met avocado-wortelsalade als je doordeweeks lekker snel klaar wilt zijn in de keuken. Gril het vlees 3 à 4 min. per kant en laat het even onder aluminiumfolie rusten. In de tussentijd maak je de salade en de dressing. Binnen 25 min. zit je aan tafel!

Nog zo’n lekker-snel-klaar recept met rundvlees?

sumaktournedos met avocado-wortelsalade

hoofdgerecht (4 personen)

4x 180 g tournedos (of biefstuk)
60 ml olijfolie
1 el sumak* + extra voor bestrooien
1 el geraspte gemberwortel
1 teen knoflook, geperst
95 g Griekse yoghurt
2 grote wortels, geraspt
40 g grote rozijnen
80 g pijnboompitten, geroosterd
1 grote avocado, in plakken
½ bosje koriander, blaadjes geplukt
½ bosje munt, blaadjes geplukt

Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de tournedos met 1 el olie en bestrooi met 1 el sumak. Bestrooi met zout en peper en gril ze 3-4 min. aan elke kant voor medium-rare, of langer of korter naar wens. Laat de tournedos, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.

Maak de dressing: meng in een kom de gember, knoflook, yoghurt en de overige 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de overige ingrediënten voor de salade in een kom. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de extra sumak. Serveer de salade bij de tournedos.

* Sumak is een poeder van de gedroogde zuurbes, dat gebruikt wordt als zure smaakmaker in veel Midden-Oosterse gerechten. Te koop bij winkels met mediterrane en Midden-Oosterse producten, sommige supermarkten of online.

Bereiden ± 25 min.
p.p. ± 650 kcal / 49 g eiwit / 43 g vet / 17 g koolhydraten

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES

sumaktournedos - delicious