nr.1 foodmagazine

geitenkaas-uitaartjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met deze geitenkaas-uitaartjes als voorafje of hartig hapje maak je iedereen blij. En neem je voor de taartjes kant-en-klaar bladerdeeg, dan is het zo gepiept. Voor de liefhebbers doe je er nog een lepel honing op.

Of maak 1 grote tomatenplaattaart met geitenkaas en dragonroom

geitenkaas-uitaartjes

voorgerecht (4 personen) vegetarisch

375 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem, om te bestuiven
1 ei, licht geklopt
170 g uienmarmelade (recept hieronder of bekijk dit recept)
200 g geitenkaas (rolletje), in 4 plakken gesneden
1 el tijmblaadjes
olijfolie, voor besprenkelen
evt. 2 el honing
takjes waterkers, voor erbij
ook nodig: bakpapier + ronde uitsteekvormen 7½ cm Ø en  5 cm Ø

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif een werkvlak dun met bloem, stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot lap met een dikte van 5 mm. Steek met de grootste uitsteekvorm 8 rondjes uit het deeg. Leg 4 rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Uit de andere 4 rondjes steek je met de kleinere uitsteekvorm rondjes uit het midden (deze gebruik je verder niet). Leg de deegringen die je zo krijgt op de deegbodems en druk ze voorzichtig aan. Bak de deegbakjes ± 5 min. in de oven of tot ze licht gerezen zijn. Druk het midden van elk van de bakjes voorzichtig naar beneden en vul de holte op met de uienmarmelade. Leg er een plakje geitenkaas op en bestrooi met de tijmblaadjes. Besprenkel met wat olijfolie en bak nog 8-10 min. tot het deeg gerezen en knapperig is en de kaas begint te smelten. Besprenkel de taartjes evt. met honing en serveer ze met de waterkers.

Meer inspiratie nodig? Ontdek de delicious. special edition HARTIGE TAART!

Bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.
p.p. ± 790 kcal / 16 g eiwit / 49 g vet / 66 g koolhydraten

uienmarmelade 

bijgerecht | vegetarisch | voor 1 potje

2 el olijfolie
5 rode uien, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
50 g donkerbruine basterdsuiker
200 ml rode wijn
blaadjes van 2 takjes tijm

Verwarm de olijfolie en bak de ui met de knoflook zachtjes ± 2 min. aan.  Zet het vuur helemaal laag en laat het mengsel ± 30 min. met de deksel op de pan gaar stoven. Roer af en toe om. Voeg de suiker, wijn toe en tijm toe en laat al roerend helemaal inkoken tot de suiker gaat karamelliseren. Breng op smaak met peper en zout en laat helemaal afkoelen.
Bereiden ± 10 min. / inkoken ± 40 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES & DAVID MORGAN

geitenkaas-uitaartjes - delicious