bruschette met tomatenconfit en ricotta

Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen…  

Als je toch bezig bent, maak deze superlekkere doperwtenbruschette dan ook…

bruschette met tomatenconfit en ricotta

hapje (4 personen) vegetarisch

60 ml olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el venkelzaad, gekneusd*
1 tl kristalsuiker
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
8 sneden zuurdesembrood
250 g ricotta
basilicumblaadjes, voor serveren
ook nodig: bakpapier

Verwarm de oven voor op 150°C.

Meng de olie, knoflook, venkelzaad, suiker en tomaten in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep door elkaar. Schep de tomaten op een met bakpapier beklede braadslee en rooster ze ± 30 min. of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.

Rooster intussen het brood in de oven of grillpan. Bestrijk met de ricotta, verdeel de tomaatjes erover en sprenkel met tomatensap uit de braadslee. Bestrooi met zout en peper, leg er basilicum op en serveer direct.

* Venkelzaad is te koop bij grotere supermarkten en biologische winkels.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min.
p.p. ± 455 kcal / 13 g eiwit / 26 g vet / 42 g kh

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES & DAVID MORGAN

tomatenbruschette - delicious