nr.1 foodmagazine

Tip! Het natuurwijnfestival VI.NO.SO in Amsterdam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Voor een wijnfestival zijn wij altijd te porren. En inmiddels hebben we op de redactie ook natuurwijnen ruimschoots ontdekt. We gaan graag naar Choux in Amsterdam voor een goede natuurwijn, of de GlouGlou bar, ook in onze hoofdstad. En aankomend weekend staat de tweede editie van natuurwijnfestival VI.NO.SO op de planning. 

Lees ook: een groeiende trend: natuurwijn, ofwel ‘vin naturel’. In dit artikel lees je ook wat natuurwijn eigenlijk precies is.

Bij de Klaproos in Amsterdam Noord zijn daar op zondag 19 en maandag 20 mei 50 natuurwijnboeren te vinden. Aan keuze geen gebrek: de boeren laten je zo’n 250 verschillende, mooie natuurwijnen proeven. De boeren komen uit Italië, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië en zelfs Nederland. Bij een goed glas wijn hoort natuurlijk een fijne (borrel)hap en ook daar wordt voor gezorgd: er zijn antipasti en er is een pop-up pizzeria.

vinoso-1-deliciousmagazine

Opmars van natuurwijnen

Yannick Slagter, co-organisator van het festival 0ver natuurwijn: “Het succes van de eerste editie ligt in lijn met de flinke opmars van natuurwijnen. Bewuster en gezonder eten en drinken wordt steeds populairder en we merken dat meer en meer wijnbars en restaurants niet achter willen blijven.” Allemaal aan de natuurwijn dus, dit jaar!

Info & tickets

VI.NO.SO vindt plaats op zondag 19 en maandag 20 mei bij de Klaproos, Papaverweg 38 in Amsterdam Noord. Op zondag kun je er terecht van 12.00-19.00 uur (vanaf 17.00u is er live muziek). Op maandag van 11.00-17.00 uur. Een ticket kost €15 en bestel je hier.

vinoso-deliciousmagazine

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

BRON & BEELD VINOSOFESTIVAL.NL