citroen-ricottacake met frambozenroom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Frambozen, citroen en ricotta gaan geweldig samen en maken deze cake tot overdadig comfortfood. Ook lekker met aardbeien of ander rood fruit. Het leven is veel te kort om jezelf niet te verwennen!

nog zo’n onweerstaanbare taart met ricotta maken?

citroen-ricottacake met frambozenroom

nagerecht/gebak (8-10 personen)

240 g amandelmeel*
75 g bloem, gezeefd
rasp en sap van 3 (bio)citroenen
300 g ricotta
225 g boter, op kamertemperatuur
250 g fijne kristalsuiker
6 eieren, gesplitst
250 ml crème fraîche
2-3 el poedersuiker
250 g frambozen*, de helft kleingesneden
ook nodig: springvorm van 22 cm Ø, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het amandelmeel, de bloem, het citroensap en de -rasp en de ricotta in een kom. Klop de boter en kristalsuiker in een andere kom met de mixer tot een licht en romig mengsel. Voeg de eierdooiers een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg het ricotta-amandelmengsel toe en spatel het er luchtig door.

Klop in een schone kom de eiwitten tot stijve pieken. Schep eenderde van het eiwit door het ricottamengsel, zodat dit losser wordt, en spatel dan de rest er snel en luchtig door. Schep dit beslag in de vorm en bak het 1 uur, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de cake eerst 10 min. afkoelen in de vorm, keer hem dan op een rooster en laat volledig afkoelen.

Meng in een kom de crème fraîche met de poedersuiker en spatel de kleingesneden frambozen er losjes door, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Bestrijk de cake met de frambozenroom, garneer met de hele frambozen en serveer.

* Neem buiten het seizoen frambozen uit de diepvries of ander seizoensfruit. Amandelmeel is bij te koop bij veel supermarkten en biologische winkels. Of maal zelf witte amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk.

Bereiden ± 55 min. / oven ± 1 uur
p.p. ± 700 kcal / ± 14 g eiwit / ± 51 g vet / ± 46 g kh

RECEPTEN CHRISTINE MANFIELD FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

citroen-ricottacake - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze