meringue met ijs en passievrucht

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eigenlijk is een polonaise een soort eetbaar bakje van meringue, dat je kunt vullen met allerlei heerlijks. Hoe krijg je die mooie cirkels voor je polonaises? Trek langs een kom of bordje cirkels op bakpapier. 

Liever een vegan meringue? In deze video ontdek je hoe je dat heel easy maakt.

meringue met ijs en passievrucht

nagerecht (4 personen)

1 portie eiwitschuim (zie recept hieronder)
125 ml slagroom
1 el suiker
3 el advocaat
4 bollen vanilleroomijs
2-3 passievruchten
50 g blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 100ºC.
Schep het eiwitschuim in een spuitzak van glad mondstuk (2 cm). Teken met potlood op een bakplaat met bakpapier 4 cirkels van 8 cm Ø. Draai het bakpapier om (de cirkel is dan nog wel zichtbaar). Spuit de cirkels vol met een laag eiwitschuim (bodem); begin aan de buitenkant en vul ze dan verder op. Spuit op de rand van de cirkels nog 3 ringen eiwitschuim, zodat een hoge rand ontstaat. Strijk de buitenkant met de achterkant van een lepel van beneden naar boven glad.

Droog de polonaises 2 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte trommel.

Klop de slagroom met de suiker stevig. Zet de polonaises op 4 borden of een schaal. Schep de advocaat en vervolgens het ijs erin. Maak de polonaises af met een toef slagroom, het vruchtvlees van de passievrucht en evt. blauwe bessen.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 2 uur
p.p. ± 500 kcal / ± 7  g eiwit / ± 18 g vet / ± 75 kh

eiwitschuim basisrecept

1 portie

4 eiwitten (M)
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena

Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI 

polonaises-ijs-deliciousmagazine