Vietnamees stokbrood met vis en gepekelde groenten

aantal 4 | brunch, lunchgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk | aziatisch |
Komt de zomer dichterbij, dan ga je vanzelf lichter en gezonder koken. Maak bijvoorbeeld dit stokbrood op z'n Vietnamees met snel gepekelde groenten en een lekker stukje vis. Prima als lunchgerecht of klein hoofdgerecht.
voorbereiding40 minutes
intrekken + afkoelen45 minutes
totale tijd1 hour 25 minutes

ingrediënten

  • 1 tl geelwortelpoeder kurkuma
  • 2 el bloem
  • 80 ml melk
  • 2 el fijngesneden dille
  • 500 g stevige witvisfilets koolvis, kabeljauw, in 2 cm stukken
  • 2 el kokosolie*
  • 1 dik stokbrood opengesneden
  • 1 snackkomkommer of ¼ komkommer, in dikke plakjes
  • 25 g korianderblaadjes
  • 25 g Thaise basilicumblaadjes*
  • 1 limoen gehalveerd

gepekelde groenten

  • 75 g kokosbloesemsuiker*
  • 80 ml rijstazijn
  • 1 wortel in luciferdikte gesneden
  • 1 kleine daikon* in luciferdikte gesneden

instructies

  • Meng voor de gepekelde groenten de suiker en azijn in een kleine steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Zet weg om af te koelen. Voeg de wortel en daikon toe, en zet nog 30 min. weg om de groenten te laten pekelen, giet dan af.
  • Meng intussen de geelwortel en de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper. Meng de melk met de dille in een aparte kom. Doop de vis in het melkmengsel en wentel dan door het bloemmengsel en schud de overtollige bloem eraf.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis, in porties, al kerend, in 3-4 min. goudbruin. Bestrijk de binnenkant van het stokbrood met een beetje olie uit de pan. Beleg het brood met de vis, komkommer, gepekelde groenten, koriander en Thaise basilicum. Knijp er wat limoensap over uit en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 460kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 9g
|
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
* Kokosolie is de geperst olie uit het vruchtvlees van rijpe kokosnoten. Te koop bij biologische winkels en Aziatische winkels. Kokosbloesemsuiker koop je bij grotere supermarkten, biologische winkels en Aziatische winkels. Thaise basilicum en daikon (rettich) koop je bij winkels met Aziatische producten en sommige groentewinkels. Vervang Thaise basilicum evt. door gewone basilicum en daikon door radijs.
RECEPTEN VALLI LITTLE | FOTOGRAFIE BRETT STEVENS | STYLING DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
vietnameesstokbrood-deliciousmagazine