nr.1 foodmagazine

omelet met bacon, courgette en warmgerookte zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze goedgevulde omelet is heerlijk comfortfood. Maak ‘m voor de lunch, als avondmaaltijd of zelfs als superstevig ontbijt.

Meer omelet-inspiratie? Maak een Spaanse, Franse of Italiaanse versie!

omelet met bacon, courgette en warmgerookte zalm

lunch- of hoofdgerecht | 2 personen

1 el olijfolie
3 plakjes bacon of spek, fijngesneden
1 kleine courgette, in dunne plakjes
½ bos groene asperges, schuin gesneden
150 g warmgerookte zalm, vel verwijderd, in vlokken
sap van ½ citroen + extra partjes voor erbij
4 eieren
80 g ricotta
20 g boter
1 tl nigellazaad* + extra voor erover
dille, voor erover

Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep hierin de spekjes 4-5 min. om tot ze knapperig zijn. Voeg de courgette en asperges toe en bak 2-3 min. mee. Voeg de zalm toe, neem van het vuur, breng op smaak met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Doe dan in een kom.

Veeg de pan schoon en verwarm op matig tot hoog vuur. Klop de eieren los met de ricotta en wat zout en peper. Smelt 10 g boter in de pan, schenk de helft van het eimengsel erin en laat dit over de bodem van de pan vloeien. Bak tot het bijna gestold is, verdeel de helft van de vulling en het nigellazaad over het midden en klap de omelet dubbel.

Houd de pan schuin en laat de omelet voorzichtig op een bord glijden. Bak zo nog een omelet. Serveer direct, gegarneerd met dille, nigellazaad en citroenpartjes.

* Nigellazaad (ook zwarte komijn genoemd) koop je bij toko’s, mediterrane en Midden-Oosterse winkels.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN

omelet-bacon-zalm-delicious