spaghetti bolognese met miso

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een heerlijk klassiek gerecht, maar dan met een twist! De umamirijke miso transformeert deze Italiaanse spaghetti bolognese.

Maak ook eens deze overheerlijk butternutspaghetti!

spaghetti bolognese met miso

Lunch-, voor- of hoofdgerecht (voor 6-4 personen)

2 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt
1½ tl venkelzaad
100 g witte (shiro) miso
2 el tomatenpuree
500 g rundergehakt
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
500 ml runderbouillon
2 laurierblaadjes
400 g spaghetti
fijngeraspte Parmezaanse kaas
en basilicumblaadjes, voor erover

Verhit de olijfolie in een braadpan op matig vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij al omscheppend 10 minuten of tot ze zacht zijn. Doe de knoflook en chilipeper erbij en bak ze 5 minuten of tot ze gaan geuren. Voeg het venkelzaad, de miso en tomatenpuree toe en verhit nog 2 minuten of tot het goed is gemengd.

Voeg het gehakt toe, breek het met een houten lepel in stukjes en bak het in 10 minuten rul. Doe de tomatenblokjes, bouillon en laurierblaadjes erbij en breng zachtjes aan de kook.

Laat de saus 1 uur koken of tot de saus is ingedikt. Voeg zout en peper naar smaak toe (de miso is al vrij zout).

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta met de saus en verdeel over kommen. Bestrooi met de kaas en basilicumblaadjes

bereiden ± 1 uur en 30 min.

RECEPT PHOEBE WOOD

pastabolognese-miso-deliciousmagazine