nr.1 foodmagazine

Nieuw in delicious: Be a better Cook

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Beter en lekkerder koken, wie wil dat niet? In onze nieuwe rubriek Be a better Cook laat ons delicious.kookteam zien hoe ze nou precies te werk gaan. Perfect om je kennis op te vijzelen! We stellen ons team even aan je voor:

Rutger geeft baktips 
delicious.friend Rutger van den Broek won de allereerste Heel Holland Bakt. Hij is thuisbakker, kookboekschrijver, blogger en schreef de Bakbijbel en de Koekjesbijbel. Van beste bodem tot romige vulling… Rutger van den Broek geeft al zijn bakgeheimen prijs. Deze maand vertelt hij je hoe je de perfecte banketbakkersroom maakt. Want zelfgemaakt is-ie natuurlijk het allerlekkerst. Rutger maakt ‘m met veel vanille, want dat is de belangrijkste smaakmaker in deze room.
rutger bakt - delicious

In de eerste editie deelt Rutger zijn beste tips om banketbakkersroom te maken.

Eke leert je de techniek 
Eke Mariën: recept-ontwikkelaar, kok, kook- boekschrijver, man achter online platform Koken met Kennis. Met fysisch chemicus Jan Groenewold schreef hij een paar boeken over de wetenschap van het koken. Hierin laten ze je zien dat je met gedegen kookkennis beter én lekkerder kookt en bakt. Eke Mariën weet álles over kookprocessen en deelt die kennis graag met je. In aflevering 1 legt Eke uit wat smaak precies is en hoe we smaak waarnemen. Want daar begint het allemaal mee!

EkeMariën-deliciousmagazine

Martine’s basiskookles 
Twintig jaar geleden was delicious.testkok Martine Kröner in de leer bij de beroemde, Franse kookschool Le Cordon Bleu. Wat ze toen leerde, past ze nog steeds elke dag toe. Dé kok om les van te volgen, dus! Hoe houd je je mes vast? Hoe maak je perfecte saus? Martine Kröner spijkert je bij. Deze maand laat Martine het belang van goed snijwerk zien. En laat je daar nu heerlijk zen van worden.

BEELD iSTOCK & ERIK VAN LOKVEN