8x de leukste en smakelijkste culi-podcasts

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Podcasts zijn hot! En niet alleen de populariteit groeit, het aanbod groeit misschien nog wel harder. Om voor jou de keuze iets makkelijker te maken hebben wij een aantal culinaire podcasts geluisterd én een selectie gemaakt.

Ben je meer een fan van Netflix? 5x Netflix foodseries- en documentaires die je wil zien

Cheft
Altijd al benieuwd naar de geheimen van Amsterdamse topchefs? Culinair journalist Hilke Versprille gaat op bezoek in de keukens van deze chefs. Al kokend gaat ze in gesprek met onder anderen Joris Bijdendijk, Yvette van Boven en Luc Kusters. Je hoort het sissen van het vet, het mes dat door de groenten snijdt en de peper die wordt gemalen. Om honger van te krijgen!

The Katchup Podcast

Deze wekelijkse podcast zorgt ervoor dat jij altijd op de hoogte bent van het laatste culi-nieuws. Variërend van nepkip tot gefrituurd ijs of het lichaamsbeeld onder chefs. De presentatoren nemen je mee in hun gesprek over de actualiteit, en dat klinkt alsof je meeluistert met een gesprek onder vrienden. Ze vullen elkaar aan, zeggen het als ze het ergens niet mee eens zijn of lachen met elkaar, maar wél met een agenda.

Mangiare!
Deze podcast is oorspronkelijk een radioprogramma en elke vrijdag om 19:30 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Mangiare! wordt live gemaakt en opgenomen, in het bijzijn van een publiek, waardoor de podcast lekker losjes is. Petra Possel praat met gasten uit de wereld van eten en koken over hun vak, afgewisseld met een aantal vaste rubrieken.

Bezeten van eten
Lize Korpershoek vindt eten gewoon eten, en vraagt zich af waarom sommige mensen ervan zijn bezeten. (Voel je je al aangesproken?) Ze zoekt uit waar deze passie voor eten vandaan komt door in gesprek te gaan met mensen die gek zijn op een bepaalde keuken. Deze podcast zit vol humor, snelheid en beschrijvingen waardoor je een beeld krijgt bij het verhaal. De afleveringen zijn ongeveer een kwartiertje lang, dus lekker als tussendoortje.

The Food Programme

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Pink! Fried! Or maybe lush and green … how Instagram changed your food 12:30 Sunday, just in time for lunch

Een bericht gedeeld door The Food Programme (@bbcfoodprog) op


Culinair journalist Sheila Dillon beantwoordt vragen en gaat op onderzoek uit in deze podcast van BBC Radio 4. Gericht op de productie, consumptie en kwaliteit van eten. Je zou het kunnen vergelijken met de Keuringsdienst van Waarde, maar dan in de vorm van een Britse podcast.

Future of Food: A Food Podcast About What’s Next
Zoals de naam eigenlijk al verklapt, gaat deze podcast over de toekomst van ons eten. Zijn krekels over een tijdje een vast onderdeel op ons boodschappenlijstje? En moet landbouw meer als een kunst worden gezien in plaats van een industriële activiteit? De presentator geeft antwoorden op deze vragen door middel van een korte maar krachtige uitleg.

Stir the pot
Wederom een podcast voor de foodie, van de foodie. De eerste Great British Bake Off-winnaar ooit, Edd Kimber, interviewt mensen die graag over eten praten, van topchefs tot ‘gewone’ beroemdheden. Vanaf de keukentafel wordt er gepraat, gelachen en gediscussieerd over alles wat met eten te maken heeft.

Taste Daily
Wie heeft de carrotcake uitgevonden? Waarom wordt droge wijn ‘droog’ genoemd? En wat is yuba? Deze dagelijkse podcast geeft elke dag antwoord op een foodvraag. De lengte van de afleveringen varieert tussen de anderhalve minuut en tien minuten. Een leerzame start van de dag!

BEELD ISTOCK EN INSTAGRAM

top-podcasts-delicious