Zwolsche runderschenkels met zilverui en gegrilde sla

Deze Zwolsche runderschenkels zijn hartverwarmend en super makkelijk te bereiden door de specerijenmix. Helemaal lekker als je ‘m een dag van tevoren maakt, dan trekken de smaken nog beter in het vlees. Een tip van Janneke: ‘Je kunt deze stoof ook maken met lamsschenkels, die zijn vaak iets kleiner, dus neem er dan een stuk of 6.’

Gek op schenkels? Deze versie van lam met Turkse invloeden is ook érg lekker!

Zwolsche runderschenkels

4 runderschenkels
3 el bloem
1 blikje tomatenpuree à 70 g
1½ el Zwolsche Stoof specerijenmix (Jonnie Boer, Euroma)
1 pot zoetzure zilveruitjes à 340 g, uitgelekt
500 ml runderbouillon
300 g witte rijst
4 kropjes baby romaine sla
2 el fijngesneden peterselie
ook nodig: braadpan
uit voorraad: 25 g boter, 4 el olijfolie

Dep de schenkels droog met keukenpapier. Bestrooi de schenkels met zout en peper en haal ze door de bloem. Smelt de boter in een braadpan. Bak de schenkels in 4 min. aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de tomatenpuree met de specerijenmix 1 min.

Voeg de zilveruitjes toe. Schenk de bouillon langs de rand in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en leg de schenkels terug in de pan. Stoof de schenkels afgedekt in 2 uur zachtjes gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.

Snijd de sla in kwarten en bestrijk de snijvlakken met de olie. Verhit een grillpan. Gril de sla 1-2 min. op het snijvlak. Neem intussen de deksel van de pan met de runderschenkels en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Verdeel de schenkels met het stoofvocht over 4 borden en bestrooi met de peterselie. Leg de sla erbij en serveer met de rijst.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Zwolscherunderschenkels-deliciousmagazine