nr.1 foodmagazine

café delicious: 3x de nieuwste dranken

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In onze nieuwe rubriek Café delicious. proeven onze specialisten elke maand de nieuwe drank die op hun pad komt. Van no & low tot sterke drank. Fris-zuur bier, seizoenscocktails, fijne wijn, koffie of limonade… het komt allemaal aan bod.

Benieuwd naar meer trends op het gebied van dranken? Je vindt het hier in de nieuwste delicious!

Koffie to-go kán milieuvriendelijker
Duurzamer leven wordt belangrijker. En als je een duurzame stap kunt maken en daardoor ook wat kunt besparen is dat helemaal mooi meege nomen. Veel koffieshops en andere plekken waar je je koffie to-go haalt, geven namelijk korting wanneer je je eigen beker meeneemt. De invloed van wegwerpkoffiebekers op het milieu is enorm. De bekers bestaan bijna volledig uit karton, een recyclebaar materiaal, maar het probleem ligt bij de binnenkant. Die wordt bedekt met een beschermend laagje plastic. Om deze bekers te recyclen zou een apart systeem ontwikkeld moeten worden, maar dat kost veel geld. Nu belanden de bekers dus bij het restafval. Een herbruikbare koffiebeker is een oplossing. Je vindt ze steeds meer en ze zien er nog eens superleuk uit ook, bijvoorbeeld deze van Keep Cup.


Bestel eens ’n fris-zuur biertje
Naast lentebock, pilsener en witbier gaan we dit voorjaar ook fris-zure gose spotten op het terras. Laag in alcohol, dorstlessend en gebrouwen met gerst- en tarwemout, koriander, hop, melkzuur en zout. Een populaire Nederlandse gose is Swingers van brouwerij Oedipus. Een ander fris-zuur bier is Berliner Weisse. Nieuw is Walhalla Aphrodite, een Berliner Weisse met framboos en 4% alcohol.

Nieuwe natuurlijke soda 
Steeds vaker spot je het in speciaalzaken, restaurants en ruim gesorteerde supermarkten: kombucha! Wat is het ook al weer? Kombucha is gefermenteerde drank op basis van thee, water, suiker en de kombuchazwam, beter betekend als scoby (symbiotic culture of bacteria and yeast). Butcha is een nieuw merk en écht een aanwinst als het gaat om non-alcoholische drank. De jongens achter Butcha zijn Jiri Brandt (ja, van die lekkere Brandt & Levie worst) en Siewerd Nicolaï. Ze komen met drie smaken op de markt. Gember & Kaffir Limoen, gebrouwen met szechuan peper en jasmijnthee. Hop & Grapefruit gebrouwen met eik, een snufje zeezout en oolong-thee. En Bloedsinaasappel & Bergamot, met rode peper en earl grey-thee. Alle drie 100% natuurlijk, ongepasturiseerd, laag in suiker én lokaal gebrouwen. Wij zijn fan van de gember & kaffir limoen, lekker in een breed rocksglas met veel ijs!

TEKST MINTA NICOLAI, TESS POSTHUMUS & YVONNE VAN HOUTUM