nr.1 foodmagazine

Vietnamese pho (noedelsoep)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pho is een Vietnamese runderbouillon gevuld met noodles, stukjes vlees en groenten. Je kunt er eindeloos mee variëren en de soep is heerlijk voedzaam!

Ook zeker proberen: deze Vietnamese biefstuksalade.

Vietnamese pho

lunch | 8-10 porties

2 g peperkorrels
1 kaneelstokje
1 steranijs
2 pimentbollen
2,5 liter water
1 kilo runderbotten (of kalf)
500 g ossenstaart, in stukken
125 g verse gember, in plakjes
4 – 5 el vissaus (naar smaak)
sap van 1 limoen
1 – 2 el bruine suiker (naar smaak)
500 g gekookte noodles
1 bosje bosuitjes, in ringetjes
muntblaadjes (optioneel)
extra nodig: snelkookpan (optioneel)

Breng voor de pho alle ingrediënten tegen de kook in een ruime pan. Laat circa 4 uur trekken.

Haal na 1,5 uur de stukken ossenstaart ui de bouillon en laat ze afkoelen. Pluk het vlees van de botten en snij in kleine stukjes.

Zeef de bouillon en breng op smaak met de vissaus, limoensap en suiker.

Serveer de soep in kommen met noodles, stukje ossenstaart, en fijngehakte bosui.

Bereiden +/- 20 min, bouillon trekken: 4 uur. Kies je voor een snelkookpan? Dan is dit gerecht in 1,5 uur klaar.

Tip: lekker met verse munt of koriander.

Kies je voor de snelkookpan?
Breng dan alle ingrediënten aan de kook in een snelkookpan. Kook op 1 bar (stand 1) voor 1,5 uur. Laat de pan afkoelen tot de druk eraf is. Zeef de bouillon en houd de stukken ossenstaart apart. Pel het vlees eraf en snijd in stukken. Maak de soep af zoals omschreven in stap 3 en 4.

RECEPTUUR & FOTOGRAFIE EKE MARIËN 

VietnamesePho-deliciousmagazine