Het is lente! Maak deze 5 gerechten met doperwten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij hebben áltijd een zak doperwten in de vriezer liggen. Heerlijk in bijvoorbeeld een curry of risotto. Tip uit de redactiekeuken: doe wat kokend water over de bevroren erwtjes in plaats van ze te koken. Dan blijven ze lekker fris. 

Ook lekker (en makkelijk): 5 x bonen uit blik in een handomdraai

zalm met doperwtenpuree en venkelsalade
zalm-doperwtenpuree-delicious
Romige puree,  knapperige venkelsalade en easy zalm. In een halfuur staat dit elegante gerecht op tafel. Haal wel de mooiste olijfolie die je hebt uit de kast, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen.

voorjaarsgroentetaart met geitenkaas


Heerlijk, eindelijk voorjaar. Ook in de keuken! Met veel frisse groene groente, als het kan uit eigen tuin. Maak deze heerlijke groentetaart met doperwten; niet alleen lekker, maar hij is ook nog prachtig van kleur!

doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas
doperwten-courgettesoep-delicious
Deze frisse doperwten-courgettesoep is een allemansvriend. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

kruidige aubergine-kurkumacurry met doperwten en paneer
aubergine-curry-delicious
Als er iets makkelijk combineert in currygerechten, dan is het wel paneer. Deze vegetarische kaas smaakt neutraal en is fantastisch in een curry. Zo geef je mooi tegenwicht aan de volle, spicy smaken.

doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum
doperwtentoast - delicious
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!

zalm met doperwtenpuree | delicious