nr.1 foodmagazine

7x snelle voorjaarsrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het voorjaar is weer aangebroken dus nemen we voorlopig weer afscheid van de stamppotten en zware soepen. Het is weer tijd voor lichtere, frissere maaltijden die extra lekker smaken bij een zonnetje dat schijnt! Wij geven je zeven lente-proof recepten om de week mee te vullen. Bonuspunten: al deze recepten staan met een halfuur op tafel! 

Heb je wat meer tijd? Maak dan deze bloemkoolplaattaart met lentegroenten!

 

venkel-risotto

risotto met venkel en gegrilde asperges

Geweldige maaltijden met weinig ingrediënten, die gegarandeerd binnen 30 min. op tafel staan. Dat kan! Deze smeuïge risotto met asperges en venkel bijvoorbeeld. Gril meteen een extra portie asperges voor je lunch de volgende dag. Heerlijk!


Je hebt mensen die je ’s nachts wakker mag maken voor risotto. Daarom nóg een recept, met zeevruchten en bleekselderij.

>> naar het recept

 

caesarsalad met citroenkip - delicious

caesarsalade met citroenkip

Caesarsalade met citroenkip is een topgerecht. Een simpele toevoeging van citroen en sesamzaadjes geeft de gebakken kip een heerlijke oppepper. Tip: serveer de salade met lekker veel dressing en versgeraspte parmezaan – en een glas gekoelde witte wijn.

Je kunt ook caesarsalade maken met geroosterde boerenkool!

>> naar het recept

 

Maltagliati - delicious

pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter

Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen.
Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!

>> naar het recept

 

franse toast met gerookte geitenkaas | delicious

franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas

Kleine inspanning, groots resultaat met deze Franse toast met ratatouille en gerookte geitenkaas. Dit is comfort food op z’n best (en je zit meteen goed qua groenten). Het ideale hoofdgerecht voor als je stiekem weinig zin hebt om te koken, maar tóch iets lekkers wil eten.

>> naar het recept

 

panpizza - delicious

panpizza

Deze pizza met pesto en parmaham bak je gewoon in de pan! Zo kun je ’m binnen een kwartier in punten snijden. Probeer ook deze supersnelle spaghetti carbonara met chorizo.

>> naar het recept

 

 

aspergesalade-delicious

aspergesalade met oude-kaasdressing & gepocheerd ei

Schaaf voor deze aspergesalade de asperges in lange linten voor een chique resultaat. Bovenop nog een gepocheerd ei. Voor een extra hartig accent is het lekker om aan deze salade wat snippers gebakken parmaham of pancetta toe te voegen. Zoek voor deze salade dikke asperges uit, daar schaaf je gemakkelijk linten van. 

>> naar recept

 

doperwten-courgettesoep-delicious

doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas

Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.

>> naar recept

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

doperwten-courgettesoep-delicious